Platini: Osporiću odluku o suspenziji

Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da su navodi o malverzacijama posle kojih je suspendovan na 90 dana "zapanjujuće nejasni".

Izvor: MN

Četvrtak, 08.10.2015.

23:38

Default images
Beta/AP Photo

On ih je u potpunosti odbacio i najavio da će osporiti odluku Etičkog komiteta Fife koji ga je kaznio.

Etički komitet Fife uslovno je na 90 dana suspendovao Platinija, odlazećeg predsednika Fife Sepa Blatera i generalnog sekretara te organizacije Žeroma Valkea.

Osnov za suspenzije su istrage koje se protiv njih vode.

Etički komitet Fife počeo je istragu protiv 79-godišnjeg Blatera nakon što je švajcarsko tužilaštvo otvorilo istragu.

On je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za Fifu vezano za televizijska prava, kao i za "nelojalnu isplatu" Platiniju 2011. godine od 1,35 miliona funti, devet godina pošto je Francuz obavio posao za Blatera.

Platini je rekao da će "osporiti odluku na odgovarajući način u odgovarajuće vreme".

"Više od osećaja neprave i želje za osvetom vodi me duboko osećanje prkosa. Odlučniji sam nego ikad da se branim pred nadležnim pravosudnim organima. Odbacujem sve navode koji su izneti protiv mene, koji su izneti pukim previdom i koji su zapanjujuće nejasni", naveo je Platini u saopštenju.

Platinija su podržali brojni evropski fudbalski zvaničnici, kao i Uefa, koja je saopštila da ima "puno poverenje" u Platinija, uprkos suspenziji.

Platinija će privremeno na čelu Uefa zameniti Anhel Marija Viljar.

"Platini će preduzeti sve neophodne korake da uloži žalbu na odluku Etičkog komiteta Fife kako bi skinuo ljagu sa svog imena", navodi se u saopštenju Uefe.

Uefa je navela da će svih njenih 54 članica sledećeg četvrtka u sedištu te organizacije sastanak u Nionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: