Duel Argentine i Bolivije dogovoren u zatvoru?

Pirjateljski meč između Argentine i Bolivije ugovoren je pre mesec dana u zatvoru, gde se nalazi bivši čelnik bolivijske federacije (FBF) Karlos Čaves.

Izvor:

Petak, 04.09.2015.

21:57

Default images
Beta/AP

Kako tvrdi "El pais", Čavez, koji je zbog umešanosti u skandal sa korupcijom, uhapšen krajem jula i od tada služi kaznu u zloglasnom zatvoru u Santa Krus de la Sijeri, upravo je u toj ustanovi ugovorio utakmicu.

FBF je 25. avgusta razrešio dužnosti Čavesa, mesec dana posle njegovog hapšenja. Kako je navedeno, zvezda argentinske reprezentacije i Barselone Lionel Mesi igraće u prijateljskoj utakmici svega nekoliko minuta.

Kako "E Pais" dalje prenosi, utakmicu su organizovale dve argentisnke firme optužene da su primile mito od čelnika FIFA – "Torneos i kompetensijas" i "Fer plej".

Bolivijski sudija naložio je u julu hapšenje Čavesa pod optužbom da je proneverio sredstva iz dobrotvornog meča.

Sudija je takođe odredio kućni pritvor za izvršnog sekretara nacionalne federacije Alberta Losadu.

Čaves i Losado su optuženi da su proneverili više od 400.000 dolara prikupljenih na prijateljskom meču odigranom 2013. godine između Bolivije i Brazila, a koji je bio namenjen porodici bolivijskog navijača Kevina Beltrana, stradalog od rakete ispaljene od strane brazilske rivalske grupe na ranije odigranoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: