Platini: Ne UEFA, želim u FIFA

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je da se neće kandidovati za novi mandat na čelu UEFA.

Izvor:

Petak, 28.08.2015.

21:09

Default images
Getty Images

Bivši reprezentativac Francuske izjavio je da mu je ovo poslednji mandat na čelu UEFA i da se neće kandidovati 2019. godine na novim izborima.

Platini je dodao da njegov ostanak ne zavisi od eventualne pobede na izborima za prvog čoveka FIFA, za koje se kandidovao krajem prošlog meseca.

Platini je na konferenciji za novinare u Nionu odbijao da odgovara na pitanja o kampanji, ali je rekao da nije imao nedoumica u vezi sa ostankom u Uefi.

"Jedna stvar je jasna, a to je moja budućnost u UEFA. Ja sam kandidat za predsednika FIFA i to ponavljam od jula, izbori su za šest meseci i biće vremena za pitanja o kampanji", rekao je Platini.

Platini je prošlog meseca potvrdio da će se kandidovati za predsednika FIFA, pošto je aktuelni prvi čovek svetske 'kuće fudbala' Jozef Sep Blater podneo ostavku.

Pored Francuza, bivši potpredsednik FIFA Čung Mong Jon potvrdio je kandidaturu, dok se očekuje da se u trku za predsednika uključe i brazilska legenda Ziko, predstavnik fudbalskog saveza Libije Musa Biliti, kao i bivši kapiten Trinidada i Tobaga Dejvid Nakid.

Novi kandidati imaju rok do 26. oktobra da se kandiduju za predsednika FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: