Latvala slavio na svom terenu

Vozač Folksvagena Jari-Mati Latvala trijumfovao je na Reliju Finske, osmom takmičenju ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata.

Izvor: JT

Nedelja, 02.08.2015.

22:50

Default images
Beta/Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP

Finac je do druge pobede ove sezone došao sa manje od 14 sekundi prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Sebastijana Ožijea.

Njima dvojici se na podijumu pridružio Mads Estberg u Sitroenu, koji je bio više od jednog i po minuta iza Latvale.

Ožije je bio taj koji je držao vođstvo na početku relija, ali je Latvala uspeo da ga pretekne u prvoj polovini relija, a potom je tokom poslednjeg dana uspeo da se zadrži ispred njega. Odluka o pobedniku pala je tokom poslednjeg specijala, na kojem je Finac potvrdio trijumf.

Najbolju trojicu sledili su Tjeri Nojvil u Hjundaiju, vozač M-Sport Forda Ot Tanak i još jedan domaći vozač Juho Heninen.

Ožije je i dalje ubedljiv u generalnom plasmanu sa 182 boda, ispred Latvale sa 93 i Estberga, koji je sakupio 84. U poretku konstruktora, Folksvagen ima 257, a prati ga Sitroen sa 141.

Svetski reli šampionat se nastavlja Relijem Nemačke od 20. do 23. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: