Božinov: Možemo da prođemo, zato sam i došao

Najveće pojačanje Partizana Valeri Božinov rekao je u nedelju da ’crno-beli’ imaju odličan rezultat iz Bukurešta (1:1).

Izvor: ÐN

Nedelja, 02.08.2015.

14:22

Default images
Starsportphoto

Božinov je dodao da očekuje da će u revanšu protiv Steaue potvrditi prolaz dalje kako bi se približili glavnom cilj plasmanu u Ligu šampiona.

„Odigrali smo odličan meč u Bukureštu, baš onako kako smo želeli. Postigli smo jedan gol, ali i propustili veliku šansu da se vratimo kući sa dva ili tri pogotka. Ako u revanšu ponovimo partiju iz Rumunije verujem da neće biti problema oko plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Rezultat je dobar, ali nikog ne potcenjujemo“, rekao je Božinov Tanjugu.

On je istakao da neće biti lako u revanšu i pored toga što će gosti morati da jure gol.

„Steaua je veliki klub, svake godine igra grupnu fazu Lige Evrope ili Lige šampiona. Ipak, znam šta je Partizan, najveći klub u Srbiji, ali i vidim da ekipa ima pobednički mentalitet i kvalitet da igra u Ligi šampiona. Zbog igranja u najjačem evropskom takmičenju sam i došao ovde. Trener Milinković nas stalno bodri i govori da možemo da se nađemo u odabranom evropskom društvu, u šta i ja verujem. Naravno, potrebno je malo sreće.

Bugarski napadač nije mogao previše da pomogne saigračima u duelu u Bukureštu, pošto je zbog povrede morao rano da izađe iz igre.

„Nije mi bilo prijatno. Mislim da povreda nije teže prirode i verujem da ću igrati u revanšu. Želim da pomognem saigračima i dam gol. Dobro je što igramo kod kuće, poznato je kakva je atmosfera kada Partizan igra na svom terenu. Moramo da budemo koncentrisani, odigramo napadački i agresivno, kao što uvek igramo. Hoćemo gol, naveo je bivši fudbaler Juventusa i Mančester Sitija.

Rumunski novinari su posle utakmice imali komentare kako Božinov ima višak kilograma, na šta je odgovorio da će golom zapušiti usta kritičarima.

„Čuo sam šta su pričali. Tamošnji mediji preneli su da sam izjavio da je Steaua slaba, što nije istina. Imam veliki respekt prema Steaui, moja želja je da prođemo dalje, ali i da dam gol i ućutkam novinare iz Rumunije. Normalno je da postoji rivalitet među zemljama iz regiona“, zaključio je Božinov.

Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Steaue igra se u sredu od 20. 30 na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: