Federer ne igra na Rodžers kupu

Drugi teniser sveta Rodžer Federer objavio je da neće učestvovati na Rodžers kupu u Montrealu, koji počinje 10. avgusta.

Izvor: JT

Četvrtak, 30.07.2015.

00:20

Default images
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Federer, koji nije igrao od poraza od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, kao razlog za odluku je naveo želju da u najboljoj mogućoj formi dočeka US Open.

Švajcarca, koji je prošle godine bio finalista Rodžers kupa, koji je odigran u Torontu, u glavnom žrebu će zameniti Jerži Janovic.

"Razočaran sam što neću igrati u Montrealu jer su to turnir i grad u kojem mnogo uživam i imam neverovatne navijače. Nadam se da ću se vratiti tamo u budućnosti", rekao je Federer.

Federer je do sada dva puta osvajao Rodžers kup - 2004. i 2006. godine.

"Očigledno je da smo razočarani što se Rodžer povukao jer je uvek privilegija gledati ga", rekao je direktor turnira Judžin Lapijer, "Takođe razumemo njegovu odluku jer je, iznad svega, uvek bio veoma lojalan našem turniru i voleli bismo da ga vidimo na terenu još mnogo godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: