Rajković ne može sâm, poraz Zvezde 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na svom terenu sa 2:0 od kazahstanskog Kajrata, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 02.07.2015.

19:55

Default images
Starsportphoto

Zvezda nije prikazala očekivanu igru, dok su Kazahstanci kaznili greške i činjenicu da su 'crveno-beli' igrali sa igračem manje od drugog minuta zbog isključenja Pavićevića.

Pavićević je dobio direktan crveni karton jer je kao poslednji igrač faulirao napadača gostiju Goua.

Zvezdi će biti potrebno pravo malo čudo i drastično bolja igra u revanšu koji je na programu za nedelju dana u Almatiju.

Osim vicešampiona Srbije u prvom kolu kvalifikacija igrala su još dva naša predstavnika – Čukarički je ostvario minimalan trijumf u Domžalama, dok je Vojvodina odigrala 0:0 protiv MTK u Budimpešti.

Crvena zvezda – Kajrat 0:2
(Gou 45, Kvantajev 64)

Crvena zvezda: Rajković – Cvetković (Jović 60), Pavićević, Rendulić, Anđelković – Kovačević (Jovanović 4), Savićević – Vered, Katai (Ristić 77), Parker – Orlandić
Kajrat: Plotnjikov – Kvantajev, Soareš, Marković, Lunjin – Gorman, Kvat (Kukejev 85), Islamkan (Seržinjo 62) – Isael (Darbaev 81), Rijera, Gou
Starsportphoto
Utakmica na stadionu 'Rajko Mitić' počela je šokantno za Crvenu zvezdu, koja je već u drugom minutu ostala sa igračem manje. Direktno isključenje zaradio je Savo Pavićević jer je kao poslednji igrač odbrane napravio faul. 'Grof' Božović je odmah reagovao i umesto Kovačevića ubacio Jovanovića.

Posle očajnog početka domaći tim je imao mnogo sreće u sedmom minutu, pošto je Gou propustio odličnu priliku. Igrač Kajrata je utrčao sa leve strane u kazneni prostor, ali je šutirao pored gola.

Tek u 16. minutu ’crveno-beli’ su se opustili i organizovali prvi napad preko Kataija i Parkera, ali je odbrana dobro reagovala.

Minut kasnije gosti su imali novu stopostotnu šansu – Isael je driblingom izbacio Jovanića iz igre, pre nego što je u situaciji 1 na 1 šutirao malo pored stative.

Kazahstanci su lako stizali do gola Rajkovića, a novi problem Zvezdu je zadesio i 32. minutu kada se povredio Jovanović. Međutim, omladinski reprezentativac se vratio u igru posle ukazane pomoći.
Starsportphoto
Katai je bio najagilniji u crveno-belom dresu, a u žutom Gou, koji je pogodio mrežu Rajkovića u 45. minutu. Napadač Kajrata, koji se nalazio u ofsajdu posle ubacivanja sa boka i asistencije Isaela, makazicama je zatresao mrežu iz peterca i postavio konačan rezultat prvog poluvremena – 1:0. Drugi deo igre domaći tim počeo je nešto ofanzivnije, a prva lepa akcija počela je po desnom boku – Cvetković je dodao do Parkera koji je vratio povratnu, ali je odbrana gostiju dobro reagovala.

Međutim, Kazahstanci nisu želeli da odustanu od napadačke igre, pa je Rajković mogao ponovo da zaustavlja Goua.

U 56. minutu čuvar mreže ’crveno-beli’ pokazao je zašto je najbolji mladi golman u Evropi. Jovanović je napravio veliku grešku kada ga je dubinska lopta pogodila u leđa i pala na nogu Isaelu. On je istrčao ispred Rajkovića koji je uleteo u noge i sprečio 2:0.

Međutim, bio je potpuno nemoćan desetak minuta kasnije. Fenomenalnu akciju Kajrat je odigrao kroz srce odbrane Crvene zvezde koju je Ermek Kvantajev rutinski završava. U 69. minutu Parker je nastavio gde je stao u prethodnom prvenstvu, promašivši najizgledniju šansu za Zvezdu na utakmici.

Od tog trenutka je krenula nova ofanziva Kajrata koji je, da na golu nije stajao fantastični Rajković, na revanš mogao da ponese prednost od četiri ili pet golova.
Starsportphoto
Seržinjo je uputio udarac sa 18 metara, ali je srpski golman paradom izvukao loptu iz gornjeg desnog ugla i poslao je u korner.

Dva minuta kasnije zaustavio je udarac istog igrača u situaciji 1 na 1, posle pomalo komične reakcije odbrane Zvezde. Reviju promašaja Kajrata zaokružio je Rijera u samom finišu meča, ali je kazahstanski tim odbranio prednost do kraja – 2:0.

Minimalac Čuke u Domžalama, moglo je i više

Starsportphoto
Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Domžale minimalnim rezultatom u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Čukarički je u Sloveniji slavio pogotkom kapitena Igora Matića u 42. minutu sa bele tačke.

Kompletan izveštaj meča pročitajte OVDE.

Domžale – Čukarički 0:1
(Matić 42’)

Domžale: Vidmar – Zec, Horič, Trajkovski, Dobrovoljc – Morel, Vancaš Požeg, Žuninjo (Horvat 46) – Majer (Kous 49), Korun, Vuk (Podlogar 46)
Čukarički: Stevanović – Piasentin, Stojković, Ostojić, Brežančić – D. Srnić, Janković (Mirosavljević 89), Matić (S. Jovanović 82) – Bojić, Pavlović (Radovanović 90+4), S. Srnić

'Nula' Vojvodine u Budimpešti

Starsportphoto
Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno bez golova (0:0) u Budimpešti protiv MTK, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U izjednačenoj utakmici u prestonici Mađarske nije bilo podaka, pa će odluka o ekipi koja će proći dalje pasti za sedam dana u Novom Sadu.

Kompletan izveštaj meča pročitajte OVDE.

MTK – Vojvodina 0:0

MTK: HegedišBese, Vukmir, Grgić, Vadnai – Tijam, Vaš, Šterstik (Mike 46), Kanta – Varga (Šatmari 59), Torgele (Šramel 90+3)
Vojvodina: Žakula - Vasilić, Dinga, Đurić, Nastić - Sekulić, Puškarić – Paločević (Stamenić 64), Stanisavljević, Ivanić (Kordić 90+3) – Mrdaković (Maksimović 89)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

517 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: