U21: Švedska prvak Evrope

Fudbaleri Švedske osvojili su U-21 Evropsko prvenstvo koje je održano u Češkoj, čime je okončana četvorogodišnja dominacija Španije.

Izvor: AK

Utorak, 30.06.2015.

23:37

Default images
foto: YT screenshot

Mladi Šveđani su u finalu savladali vršnjake iz Portugala 4:3 posle penala i prvi put postali prvaci "Starog kontinenta".

Nije bilo golova tokom zanimljivih 90 minuta u Pragu, iako su oba tima imala nekoliko sjajnih šansi, a Portugalci pogodili i prečku.

Nakon što su igrači dva tima pogodili prvih pet penala, Patrik Karlgren je odbranio šut Rikardu Esgaju, a onda je i Portugalac zaustavio šut Abdula Kalilija.

Usledio je po još jedan gol oba tima, da bi tragičar meča postao jedan od najtraženijih veznih igrača Evrope Vilijam Karvaljo.

Zvezda Sportinga je traljavo izvela šut sa bele tačke, a Karlgren iskoristio poklon i postao junak prvog finala svog tima od 1992. godine u ovoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: