HSV od ambisa do opstanka!

Ekipa Hamburgera SV i dalje je jedini nemački tim koji je član Bundeslige od njenog osnivanja 1963. godine.

Izvor: AK

Ponedeljak, 01.06.2015.

21:32

Default images
foto: Getty images

HSV je izbegao eliminaciju u Cvajtu pobedom posle preokreta nad Karlsrueom sa 2:1, posle produžetaka u revanšu.

Nakon 1:1 u Hamburgu, Karlsrue je poveo na svom terenu 12 minuta pre kraja, ali je HSV u nadoknadi vremena izbegao poraz i eliminaciju. Usledili su napeti produžeci, da bi pet minuta pre kraja junak HSV-a postao Nikolaj Miler.

Tako će naši reprezentativci Slobodan Rajković i Gojko Kačar i sledeće sezone igrati u Bundesligi, naravno ako ostanu članovi HSV-a.

Nakon dosadnog prvog poluvremena HSV je krenuo ofanzivno u nastavku, što je omogućilo šanse i domaćinu, ali su ih propuštali Pjer-Mihael Lasoga s jedne, te Danijel Gordon i Manuel Gulde s druge strane.
foto: Beta/AP
Konačno, 12 minuta pre kraja domaćin stiže do prednosti. HSV je korak od najvećeg poraza u istoriji kluba doveo rezervista Rejnold Jabo, koji je dobio sjajnu loptu od Ruvena Heningsa preko Rajkovića, a onda je gurnuo u mrežu pored nemoćnog golmana gostiju.

Usledio je napad HSV-a na sve ili ništa, dve sjajne gol šanse, ali Johan Đuru i Kleber pogađaju okvir gola posle prekida.

Ipak, trud se isplatio gostima u prvom minutu nadoknade vremena, Marselo Dijas postiže fantastičan gol iz slobodnog udarca, smestivši loptu u stilu Dejvida Bekama uz levu stativu.

Usledila je oprezna igra dva tima u produžecima, ali pet minuta pre kraja Karlsrue je poklekao. Kleer je sjajno pronašao Nikolaja Milera koji beži čuvarima i donosi preokret za očajanje domaćih navijača.

U nadoknadi vremena domaćini su imali šansu da izjednače, ali je Rene Adler odbranio penal.

Hamburger SV osnovan je 1887. godine pa nosi nadomak Dinosaur, a od osnovanja Bundeslige 1963. nijednom nije igrao u nižem rangu.

Dva puta je osvajao Liga kup Nemačke, tri puta Kup, šest puta bio šampion zemlje i jednom Evrope (1983).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: