Blater "bio u drugom hotelu"

Portparol FIFA Valter de Gregorio rekao je da predsednik Svetske fudbalske federacije Jozef Sep Blater uopšte nije umešan u slučaj hapšenja funkcionera FIFA.

Izvor:

Sreda, 27.05.2015.

10:44

Default images
Getty Images

Švajcarska policija uhapsila je u Cirihu šestoricu zvaničnika Svetske kuće fudbala, po zahtevu za izručenje koje su izdale američke vlasti.

"Među uhapšenima nije Blater. On uopšte nije umešan u ovaj slučaj", rekao je za agenciju AP portparol FIFA, istakavši da je Blater u trenucima kada su uhapšeni njegovi saradnici bio u drugom hotelu u Cirihu.

Uhapšeni zvaničnici FIFA optruženi su za primanje mita u vrednosti od više od 100 miliona dolara i to devedestih godina na turnirima u SAD i Latinskoj Americi.

Kandidat na izborima za predsednika (FIFA), jordanski princ Ali bin al Husein povodom hapšenja rekao je da je ovo tužan dan za fudbal.

"Ovo je tužan dan za fudbal", rekao je Ali novinarima agencije AFP.

Među uhapšenima su predsednik Fudbalske federacije Kostarike Eduardo Li, kao i Džefri Veb, Eugenio Figuredo, Džek Varner, Hulio Roča, Kostas Takas, Rafel Eskuivel, Hose Maria Marin i Nikolas Leoz, tvrdi "Njujork tajms".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: