Maljkovićeva pozvala Petrovićevu

Selektorka srpske košarkaške reprezentacije Marina Maljković pozvala je Sonju Petrović da se priključi pripremama našeg nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo.

Izvor: JT

Nedelja, 24.05.2015.

16:30

Default images
kss.rs

Petrovićeva je ove sezone bila najbolja igračica USK–a iz Praga, sa kojim je osvojila titulu evropskog prvaka.

Ona je u proseku beležila 14 poena i 7 skokova, a takođe je osvojila i duplu krunu u Češkoj.

Još na početku priprema sam naglašavala i insistirala na tome da ću uraditi sve što je potrebno da bih omogućila da Srbija ode na Olimpijske igre. Da bismo ostvarili taj cilj moramo da računamo na sve raspoložive snage. Biće ovo jedno od najjačih kontinentalnih šampionata u poslednjoj deceniji i zbog toga i mi moramo da budemo u najjačem mogućem sastavu. Verujem da će Sonjino prisustvo pozitivno uticati na naš tim i da će nam doneti dodatni kvalitet“, istakla je Maljkovićeva.

Sonja Petrović ima 26 godina i visoka je 185 centimetara. U svojoj karijeri nastupala je i za Crvenu zvezdu, Barselonu, Burž, Čikago i Spartak iz Moskve, a ima osvojene tri Evrolige i bila je najbolja mlada košarkašica u izboru FIBA 2007. godine.

Presrećna sam što sam se vratila u reprezentaciju. San svakog igrača je da predstavlja svoju zemlju, a moje uzbuđenje ne može biti veće, pogotovo što će se Srbija boriti za plasman na Olimpijske igre. Potrudiću se da se što pre uklopim u tim. Većinu igračica poznajem, jer smo igrale zajedno ili u reprezentaciji ili u klubovima. Imam veliku želju da svoj posao uradim najbolje moguće i da pozitivno utičem na dobre rezultate naše reprezentacije“, istakla je Petrovićeva.

Evrobasket se održava od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji, a naša reprezentacija će igrati u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: