Novak: Bolji sam nego 2011. godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je danas bolji teniser nego što je to bio 2011. godine kada je osvojio 10 turnira.

Izvor: ÐN

Sreda, 13.05.2015.

10:39

Default images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković od početka godine dominira svetskim tenisom, pošto je osvojio Australijan open i prva tri Mastersa u sezoni – Majami, Indijan Vels i Monte Karlo.

Novak je pre četiri sezone bio najbolji na tri od četiri Gren slema, ali ipak smatra da je od tada mnogo napredovao.

„Godina 2011. bila je sezona kada sam postao prvi igrač sveta – sezona u kojoj sam u pet setova pobedio Rodžera Federera na US openu, nešto što do tada nikada nisam uradio. Zbog toga, ta godina zauzima posebno mesto u mom srcu. To je sigurno, bila je godina puna sjajnih uspomena. Međutim, danas se osećam snažnije, ne samo fizički, nego i psihički. Osim toga, danas sam srećniji i spokojniji. Dijeta bez glutena mi je stvarno mnogo pomogla“, rekao je Đoković.

Najbolji sportista sveta pobedio je u tri seta Nikolasa Almagra u drugom kolu, dok će mu protivinik u trećem biti pobednik meča Tomaš Beluči – Roberto Bautista Agut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: