Đoković se mučio, ali dobio Almagra

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno ja započeo odbranu titule na turniru Masters serije u Rimu.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

15:53

Default images
Beta/AP

Đoković je u drugom kolu u prestonici Italije savladao Nikolasa Almagra sa 2:1, po setovima 6:1, 6:7, 6:3.

Srpski teniser pokazao je dva lica u duelu sa neugodnim Špancem. U prvom setu je odigrao izuzetno dobro i uz dva brejka je brzo završio posao, a onda je usledio veliki pad.

U drugom i trećem setu srpski teniser se vidno slabije kretao, na rezultat je uticao i Almagro koji je zaigrao sjajno, ali je i pored svega toga Đoković mogao da završi posao u dva seta. Imao je 5-2 u taj-brejku drugog seta, ali je izgubio pet vezanih poena i morao je da igra i treći set.

Ključni brejk Đoković je u tom periodu napravio u osamom gemu, a zatim je uspešno odservirao za prolaz u treće kolo.

Tamo ga čeka bolji iz duela Beluči – Bautista Agut, a Novak će na teren u Rimu ponovo u četvrtak.

Tekstualni prenos meča:

Đoković je prvi meč u Rimu počeo kao da nije pauzirao – prvo je sjajno izgradio poen, onda vezao dva sjajna servisa i na kraju gem završio vinerom iz forhenda za 1:0.

Almagro je brzo uzvratio, a posle novog lako osvojenog gema Đoković je krenuo ofanzivnije. Španac je na 40:15 napravio dve velike greške, Novak je to iskoristio da dođe do prvog brejka za 3:1. I pored promašenog lakog smeča brzo ga je materijalizovao za vođstvo od 4:1.

Najbolji sportista sveta igrao je veoma raznovrsno – vezao je dva vinera, potom sjajnom odbranom došao do nove brejk prilike, a drop šotom je realizovao za 5:1. Uz malo poteškoća osvojio je i sledeći gem, ujedno i set posle 29 minuta igre – 6:1.

Početkom drugog seta Almagro je zaigrao bolje, pa je i Novakov posao bio teži. U šestom gemu drugog seta Španac se čak izborio i za brejk šansu, ali je srpski teniser uspeo da izjednači na 3:3.

U nastavku seta nije bilo brejk šansi. Novak nikako nije moago da se izbori sa odličnim servisima rivala, pa je o pobedniku drugog seta odlučivao taj-brejk. Đoković se vidno slabije kretao, što je bilo očigledno i u 13. gemu.

Prvo je ispustio mini-brejk viška, pa je ponovo stekao prednost i poveo je sa 5:2. Ipak, tada je usledio novi pad, Almagro je dobio pet vezanih poena i izborio se za treći set.

Ni u trećem setu igra Đokovića nije bila blistava, ali je srpski teniser sačekao pravu priliku na servis rivala i dočekao je u osmom gemu. Napravio je brejk za 5:3, a potom je bez većih problema odservirao za pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: