Gvardiola: Ali Mesi...

Trener Bajerna iz Minhena Đozep Gvardiola smatra da je klasa Lionela Mesija ono što je napravilo razliku prilikom gostovanja Bavaraca Barseloni.

Izvor:

Četvrtak, 07.05.2015.

14:28

Default images
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Nekadašnji kapiten i trener 'Blaugrane' je u prvom meču polufinala Lige šampiona po prvi put sedeo na klupi za goste na Nou Kampu, ali nije dobio lepu 'dobrodošlicu' – pošto je domaćin slavio sa ubedljivih 3:0.

Gvardiolina ekipa se dobro držala sve do 75. minuta, ali je onda na scenu stupio magični Argentinac i sa dva gola i asistencijom doneo svom timu ogromnu prednost pred revanš u Minhenu sledeće nedelje.

"Dobro smo se držali, dosta dugo. Ali, onda je Lionel Mesi iskazao svoju klasu. Opet, Barsa nije samo Mesi, ipak, radi se o veoma snažnom timu – koji u svom sastavu ima nekoliko vrhunskih individualaca – kao što su Luis Suares i Nejmar da Silva", kaže Gvardiola, "Barsa je toliko dobra da je u stanju da pronađe prostor kad god poželi. Talenat njihovog tima je taj koji je najviše doprineo našem porazu. Igranje na Nou Kampu je izuzetno teško. Međutim, mislim da smo kontrolisali susret sve do njihovog gola, tada smo izgubili sve konce, ali neću kriviti igrače. Prošli su kroz dosta teških trenutaka ove sezone".

Njegov tim će morati da postigne minimum tri gola u revanšu, da pri tom ne primi nijedan, kako bi izborio barem produžetke, a Pep takav poduhvat smatra veoma teškim.

"Možete preokrenuti jedan ili dva gola zaostatka, ali tri... Veoma, veoma teško", zaključio je Pep.

Pobednik dvomeča izboriće svoje mesto na velikom finalu Lige šampiona u Berlinu šestog juna, a protivnik će im biti bolji iz okršaja Juventusa i Real Madrida (2:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: