Maestro Mesi nokautirao Bajern!

Fudbaleri Barselone dobili su Bajern 3:0 (0:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona na svom Nou Kampu.

Izvor: AK

Sreda, 06.05.2015.

20:30

Default images
foto: Beta/AP

Bavarci su defanzivnom taktikom odolevali Kataloncima do poslednjih 15 minuta, a onda ih je Lionel Mesi sa dva pogotka u tri minuta bacio u nokdaun.

Izgledalo je da se domaćin zadovoljio sa dva gola prednosti, a onda su u četvrtom minutu nadoknade vremena Mesi i Nejmar sjajno kombinovali, te golom Brazilca nokautirali Bajern.

Žozep Gvardiola je na povratku na Nou Kamp gde je osvojio 14 trofeja došao sa defantivnom taktikom i jasnom namerom da spreči domaćina da postigne gol.

To nije bio problem za Luisa Enrikea koji je standardnom ofanzivnom postavom i žestokim presingom po celom terenu kontrolisao meč, te stvorio nekoliko sjajnih šansi u prvih 45 minuta.

Međutim, Manuel Nojer je zaustavio tri zicera, po jedan Suaresu, Nejmaru i Alvešu, sa kojima je bio "oči u oči", dok je Urugvajac propustio još jedan poslavši loptu glavom preko gola.

Bajern je bez pomoći Arjena Robena i Franka Riberija bio bezopasan u napadu, ali je Robert Levandovski propustio sjajnu priliku sredinom prvog dela igre da utiša "Blaugranu".
foto: Beta/AP
U drugom poluvremenu opao je tempo, Barsa je i dalje kontrolisala igru, ali je bila daleko bezopasnija po gol Bavaraca. Izgledalo je da će gosti uspeti u svojoj nameri i odbraniti se u Kataloniji, a onda se dogodila magija Lionela Mesija.

Argentinac je u roku od tri minuta dva puta nadigrao odbranu Bajerna i sjajnog Nojera, prvo je najboljeg golmana sveta savladao udarcem sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao po zemlji, a potom lobovao nakon što je lažnjakom bacio Džeroma Boatenga na zadnjicu.

Kada je izgledalo da se domaćin zadovoljio sa 2:0, opet je na scenu stupio Mesi, te omogućio Nejmaru jedan na jedan situaciju sa Nojerom, koju Brazilac koristi mnogo bolje od saigrača Suaresa i Alveša, te donosi ogromna tri gola prednsoti pred revanš u Minhenu.

U prvom polufinalnom duelu Juventus je savladao Real Madrid 2:1 u Torinu, pa će branilac titule biti pod velikim protiskom u revanšu na Santjago Bernabeuu.

LŠ, polufinale:
stadion: Nou Kamp, sudija: Nikola Ricoli
Barselona – Bajern 3:0 (0:0)
Mesi 77, 80, Nejmar 94

Barselona (4-3-3): Alba, Masćerano, Pike, Alveš – Buskets, Inijesta, Rakitić (Šavi 82') – Nejmar, Mesi, Suares
Bajern (4-1-4-1): Nojer – Bernat, Boateng, Benatija, Rafinja – Alonso – Alkantara, Lam, Švajnštajger, Miler (Gece 79') – Levandovski

Tok meča:

foto: Beta/AP
KRAJ! Barselona je stekla tri gola prednosti u polufinalu Lige šampiona. Revanš je 12. maja u Minhenu.

94' GOOOOOL! BARSELONA 3:0! Barsa je nokautirala Bajern, Mesi je pokazao da je bez konkurencije na zelenom travnjaku. Poslao je fantastičan pas u prazan prostor za Nejmara, koji je pokazao Suaresu kako se rešavaju situacije jedan na jedan.

88' Barselona blizu lepe zalihe pred revanš u Minhenu. Bajern je večeras bio nemoćan u napadu bez Arjena Robena i Frakna Riberija, ulazak Marija Gecea se nije ni osetio.

83' GOL ŠANSA! BARSELONA! Umalo 3:0 za Katalonce, Nejmar je sjajno izbacio Suaresa u prazan prostor, Urugvajac je ispred sebe imao samo Nojera, ali ga je stizao defanzivac. Odlučio se za šut sa 15-ak metara, ali je to loše uradio.

* Gvardiola ima samo četiri pobede na gostovanjima u nokaut fazi Lige šampiona, uz pet poraza na 16 utakmica.

80' GOOOOOL! BARSELONA VODI 2:0! Bajern je u nokdaunu, Lionel Mesi je postigao drugi gol u roku od tri minuta. Sjajno ga je proigrao Rakitić ispred kaznenog prostora, a Argentinac je fantastičnim lažnjakom bacio na zadnjicu Boatenga, a onda lagano savladao Nojera.
foto: Beta/AP
* Izgledalo je da je Bajern veoma blizu odličnih 0:0, jer je Barselona bila mnogo bezopasnija nego u prvih 45 minuta. Međutim, opet je proradio magični Mesi.

77' GOOOOOL! BARSELONA VODI 1:0! Danijel Alves se izborio za loptu na levoj strani i dodao je do Lionela Mesija, Argentinac je napravio dva-tri koraka, namestio se za šut i sjajnim udarcem poslao loptu u bliži ugao Nojerovog gola.

76' Nejmar pada u kaznenom prostoru, traži penal, ali ima sreće što ga Ricoli nije kaznio zbog simuliranja žutim kartonom, jer bi mu bio isključujići.

72' Alkantara šutira snažno i neprecizno sa ivice kaznenog prostora, ali lopta pogađa defanzivca Barselone i skreće ka golu. Ipak, Ter Štegen je bio oprezan i hvata loptu.

* Ekipe gaje sličan stil igre, kratki pasovi su zaštitni znak oba tima i na ovom meču, u prvih sat vremena Barselona je imala 247, a Bajern 254 kompletirana. Drže nivo sezone, imaju najviše kompletiranih pasova u takmičenju do ovog meča – Barselona 6.242, a Bajern 6.009.
foto: Beta/AP
64' Katalonci su opet uspostavili dominaciju, nova pretnja po gol Nojera stigla je od Nejmara. Rakitić je odlično kreirao napad, sačekao da njegovi saigrači rašire odbranu gostiju, te proigrao na levoj strani Brazilca, koji je imao vremena da se namesti za šut, ali je njegov udarac sa 13-14 metara završio preko gola.

61' Opasna situacija na polovini terena Bajerna, Mesi je dobio odličan dubinski pas i ispred sebe je imao samo gol Bajerna, ali je Nojer bio oprezan te je pravovremenim istrčavanjem sa gola uspeo da izbaci loptu u aut.

* Barselona nije primila gol u poslednjih pet mečeva, dala je 14 u poslednja dva.

58' Prva pretnja u drugom delu meča, Mesi je dobro kombinovao sa Nejmarom ispred kaznenog prostora, Brazilac mu je ostavio loptu na oko 18 metara, ali je šutirao pravo u Nojera.

53' Oprezna igra oba tima u nastavku meča, Barsa i dalje kontroliše ritam meča, ali se Bajern mnogo bolje brani nego u prethodnom delu utakmice, nema prostora za prolaz ka golu Nojera.
foto: Beta/AP
40' GOL ŠANSA! BARSELONA! Domaćin propušta novu sjajnu priliku, ovaj put Danijel Alveš je bio sam ispred Nojera, ali je Nemac opet pokazao zašto je najbolji golman na svetu. Brazilcu je zicer sjajnim pasom servirao Ivan Rakitić.

34' Katalonci kontrolišu igru, Mesi uglavnom kreira napade, ali Bavarci disciplinovano stoje u odbrani i sprečavaju Argentinca da ugrozi Nojera.

* Nejmar, Suares i Mesi su ove sezone u svim takmičenjima postigli 108 golova, ceo tim Bajerna 117.

27' GOL ŠANSA! BARSELONA! Nova sjajna prilika za domaćina, opet je Suares imao priliku, ovaj put šutirao je glavom posle kornera sa desne strane, a iako ga je Boateng loše pokrio na petercu, poslao je loptu preko gola.

25' Odlična polukontra Barselone koju je povukao Mesi, ali su se on Suares i Nejmar prekombinovali u kaznenom prostoru.

21' Posle nekoliko mirnih minuta, Mesi je uspešno prošao po desnoj strani, "promešao" je odbranu Bajerna i pronašao prostor za šut pored trojice rivala, gađao je levu stativu, ali nije bio dovoljno precizan.
18' GOL ŠANSA! BAJERN! Konačno je zapretio i gost, sjajnu šansu imao je Levandovski, bio je sam ne patercu ispred Ter Štegena, ali nije uspeo da uklizavanjem zahvati loptu, posle sjajnog prodora Milera na desnoj strani i centaršuta po zemlji.

Ovo je osmi propušteni zicer Levandovskog u LŠ ove sezone, po čemu je rekorder takmičenja.

* Barsa je u nizu od osam uzastopih pobeda u LŠ, ali je dobila samo jedan od prethodnih sedam duela sa Bajernom.

15' GOL ŠANSA! BARSELONA! Katalonci propuštaju novi zicer, Suares je prošao pored Boatenga na levoj strani, ubacio je u peterac gde je Nejmar uklizavanjem šutirao, ali ga je izblokirao Rafinja u poslednjem trenutku.

12' GOL ŠANSA! BARSELONA! Luis Suares imao je zicer za vođstvo Barselone, bio je oči u oči sa Manuelom Nojerom, koji je zaustavio Urugvajca. Konačno je prošao jedan pas iza leđa Bajernove odbrane, ali Suares nije iskoristio stopostotnu šansu. 11' Mesi i Suares traže prolaz ka golu Bajerna, ali konstantno udaraju od z"id" od sedmorice igrača koji su postavljeni u dve linije.

9' Bavarci imaju mnogo igrača u veznom redu, tromo deluju napadi ka usamljenom Levandovskom.

4' Prvo uzbuđenje na meču, Luis Suares je dobio loptu u prazan prostor, Džerom Boateng ga je blago zakačio rukom preko ramena, Urugvajac je pao, tražio je penal, ali ga nije dobio.

* Ova dva tima zajedno imaju devet titula šampiona Evrope – Bajern pet, a Barsa četiri. Jednu više ima Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

431 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: