Zvezda u 16' rešila meč sa Radom

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad na domaćem terenu sa 2:0, u nedeljnom meču 26. kola Jelen Superlige.

Izvor: ÐN

Nedelja, 03.05.2015.

17:00

Default images
Starsportphoto

Zvezda je odigrala odlično prvo poluvreme i već posle 16 minuta imala nedostižnu prednost od dva gola, koju je rutinski sačuvala do kraja meča.

Posle ovog trijumfa ’crveno-beli’ su ponovo prišli na dva boda zaostatka za vodećim Partizanom, koji od 19 časova gostuje Vojvodini.

Gosti su već u 38. sekundi imali veliku šansu Mihajlovića, ali je njegov pokušaj završio na stativi, što je domaća ekipa kaznila desetak minuta kasnije. Katai je odlično prošao kroz sredinu odbrane, odložio do Orlandića koji je sa desne strane spoljnim delom kopačke prosledio u suprotni ugao.

Četiri minuta kasnije bilo je 2:0, a strelac je na asistenciju Kataija ovoga puta bio Luka Jović. Jović je rutinski pogodio suprotni ugao sa leve strane, za svoj šesti gol u prvenstvu.

To je ujedno bio i konačan rezultat, a mogao je da bude i drugačiji da su u završnici bili precizniji Katai, Jović i Lazović u nekoliko navrata.

Najveće iznenađenje ovog kola napravila je Mladost, koja je u Lučanima nadoknadila vođstvo Čukaričkog od 2:0 i izborila remi – 2:2. Gostima je Regan doneo prednost već u šestom minutu, da bi Pjasentin u 27. duplirao. Tri minuta kasnije Jovanović je smanjio, a gol vredan boda postigao je Patrik Frajdej sredinom drugog poluvremena.

Osim Zvezde, na svom terenu sigurni su bili OFK Beograd i Radnički iz Niša. OFK je sa golovima Mičevskog i Jankovića nadigrao kragujevački Radnički (2:0), dok su Nišlije sa 3:1 savladale Novi Pazar.

Golova nije bilo u Jagodini gde su se sastale istoimena ekipa sa Donjim Sremom. Jelen Superliga, 26. kolo:
Crvena zvezda Rad 2:0
(Orlandić 12, Jović 16)
Jagodina – Donji Srem 0:0
Mladost – Čukarički 2:2

(Jovanović 30, Frajdej 68 - Regan 5, Pjasentin 27)
OFK Beograd – Radnički (KG) 2:0
(Mičevski 24, Janković 34)
Radnički (N) – Novi Pazar 3:1
(Pejčić 19, Marjanović 45, Ašćerić 90+3 - Ćulum 69 (ag))
Spartak – Voždovac 0:0
19.00 Napredak – Borac
19.00 Vojvodina – Partizan

Tok meča:

Starsportphoto
Već u 40. sekundi Rad je imao gol šansu, mladi Nemanja Mihajlović dobio je sjajnu loptu u prazan prostor, stigao je do nje pre Predraga Rajkovića, ali je na žalost gostiju pogodio samo spoljni deo stative.

Lučani: Prvi gol postignut je u Lučanima, Čukarički je poveo u sedmom minutu meča.

Od tog trenutka domaći su preuzeli inicijativu i u narednih desetak minuta pokušavali centaršutevima sa bokova. U 11. minutu imali su dve velike šanse – prvo je udarac Kataija odbranio Radunović, da bi golman ’Građevinara’ ispao heroj posle udarca Pavićevića sa pet metara.

Međutim, gostima spasa nije bilo, pošto je Orlandić načeo mrežu Rada već u sledećem napadu, iskoristivši dodavanje Kataija. Darko Lazović odlično je prošao po desnoj strani, ali nije bilo nikoga od njegovi saigrača u kaznenom prostoru, da bi Orlandić novu dobru šansu imao nekoliko minuta kasnije.

Niš: Radnički poveo protiv Novog Pazara preko Pejčića.
Starsportphoto
Igrači Milana Milanovića bili su potpuno indisponirani posle primljenog gola, pa je Zvezda nastavila sa napadima. To se 'crveno-belima' isplatilo već u 16. minutu. Jović je dobio loptu od Kataija na levoj strani i rutinski iz kaznenog prostora pogodio suprotni ugao za 2:0. Karaburma: I OFK stiže do prednosti, sredinom prvog poluvremena mrežu kragujevačkog Radničkog pogodio je Mičevski.

Lučani: Dok se na stadionu 'Rajko Mitić' vodi borba na sredini terena, Čukarički stiže do 2:0 u Lučanima. Strelac drugog gola bio je Pjasentin u 27. minutu. Međutim, samo tri minuta kasnije Mladost smanjuje na 2:1 preko Jovanovića.
Starsportphoto
Posle desetak minuta mirne igre veliku priliku imao je Rad, a ponovo je pogođen okvir gola. Rodićem poluvolej je posle centaršuta sa leve strane odbranio Rajković, da bi se lopta odbila od stative i zbunila napadače gostiju.

Karaburma: ’Romantičari’ postižu i drugi pogodak – strelac je Janković u 34. minutu.

Šest minuta pre kraja poluvremena opasno je pripretio najbolji igrač meča Aleksandar Katai, ali je njegov udarac levom nogom završio pored leve stative. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa je Crvena zvezda na odmor otišla sigurnom prednošću.

Niš: Radnički u poslednjem minutu prvog dela osigurava vođstvo preko Marjanovića.

U prvih sedam-osam minuta nije bilo mnogo zanimljivih situacija na stadionu ’Rajko Mitić’, da bi domaće razmrdao kapiten Rada Brana Milošević. Već u sledećem minutu Jović je promašio veliku priliku za 3:0, ali je posle povratne Lazovića promašio prazan gol na drugoj stativi. Mogao je i Lazović da zatrese mrežu 'Građevinara' da je bio malo precizniji iskosa sa desne strane.
Starsportphoto
Lučani: Na najvećem srpskom stadionu nema mnogo uzbuđenja u drugom poluvremenu, ali ih ima u Lučanima. Domaća Mladost stiže do izjednačenja protiv Čukaričkog, a strelac za 2:2 u 68. minutu bio je Patrik Frajdej.

Niš: Novi Pazar smanjuje na 2:1, pošto je Ćulum pogodio sopstvenu mrežu.

U Beogradu i dalje uspavanka u drugom poluvremenu, Zvezda pritiska, a Rad ne uspeva da ugrozi Rajkovića, iako su u igru ušli Aleksandar Simić i Petar Jelić.

Lazović je nanizao nekoliko protivničkih igrača u 73. minutu, ali nije uspeo da uputi udarac na vreme. Naredni napad doneo nam je dobar udarac Rodića na suprotnoj strani, zamalo preko gola.

Rad je u finišu pokušao da unese neizvesnost, ali se Zvezda odbranila i ponovo prišla na dva boda prvoplasiranom Partizanu.

Crvena zvezda: Rajković – Cvetković (Petković 86), Pavićević, Jovanović (Mbođ 81), Anđelković – Grujić, Ristić – Lazović, Katai, Jović – Orlandić (Avramovski 69)
Rad: Radunović – N. Đurić, I. Đurić, Maraš, Obradović – Gnjatić, Milošević – Rodić, Ljujić (Simić 62), Mihajlović (Mladenović 76) - Veselinović (Jelić 62)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: