Azar doneo titulu Čelsiju!

Fudbaleri Čelsija osvojili su titulu u Premijer ligi tri kola pre kraja pobedom nad Kristal Palasom minimalnim rezultatom na svom stadionu.

Izvor: MN

Nedelja, 03.05.2015.

16:22

Default images
Beta/AP Photo

Londonska ekipa osvojila je petu titulu u klupskoj istoriji, a četvrte u Premijer ligi. Najzaslužniji bio je Eden Azar koji je postigao pobednički pogodak u 35. kolu.

Čelsi ima nedostižnih 16 bodova više u odnosu na Mančester Siti i Arsenal koji imaju meč, odnosno dva manje.

U osvajanju šampionske tituel Čelsija učestovali su i srpski fudbaleri Branislav Ivanović i Nemanja matić koji igraju odlično cele sezone.

Čelsi je počeo agresivno od samog početka, ali je čvstra odbrana Kristal Palasa bila sigurna. Gostujući fudbaleri su kontranapadima pokušavali da ugroze gol Čelsija, ali do promene rezultata nije došlo. Nekoliko prilika za ekipu Žozea Murinja propustili su Teri, Matić, Drogba.

Domaći stižu do vođstva u finišu prvog poluvremena. Azar je pao u kaznanom prostoru posle kontakta sa MekArturom koji je krenuo da sklanja nogu sa putanje igrača Čelsija. Belgijanac je izveo udarac sa bele tačke, golman je odbranio, ali lopta se vratila Azaru koji je glavom smešta u mrežu za svoj 19. pogodak u sezoni.
Beta/AP Photo
Čelsi je nastavio sa napadima, Ivanović, Matić i Mikel su pokušavali udarcima sa distance da ugroze gol Palasa. Posle propuštene prilike Drogbe, koji je previše zakomplikovao akciju u kontranapadu, gosti su mogli do izjednačenja, ali Pančon snažnim udarcem po zemlji šutirao pored leve stative Kurtoe. Nastavio se pritisak Kristal Palasa, a Čelsi je to koristio kako bi brzim kontrama stizao do protivničkog gola.

Opasan po gol rivala bio je Ivanović. Prvo je sjajno asistirao Kejhilu, ali je njegov udarac odbijen pravo do srpskog defanzivca, koji je snažno šutirao preko gola. Uzvartio je palas preko Zahe i Sanoga, ali je Kurtoa bio siguran. Rasplamsala se igra na obe strane, pa je i Vilijan zapretio. Nije se predavao Kristal Palas, vršio je pritisak, imao nekoliko kornera, ali Čelsi je izdržao i po sudijskom zvižduku započeo šampionsko slavlje.

Premijer liga, 35. kolo:

Lester – Njukasl 3:0
Uljoa 1, 48. (p), Morgan 17
Aston Vila – Everton 3:2
Benteke 11, 45, Kleverli 65 - Lukaku 60. (p), Jagielka 90+2
Liverpul – Kvins Park Rendžers 2:1
Kutinjo 20, Džerard 79 - Fer 73
Sanderlend – Sautempton 2:1
Gomes 21. (p), 55. (p) - Mane 23
Svonsi – Stouk 2:0
Montero 77, Ki 90
Vest Hem – Barnli 1:0
Nobl 24. (p)
18.30 Mančester Junajted – Vest Bromič Albion
nedelja:
Čelsi – Kristal Palas 1:0
Azar 44(p)
17.00 Totenhem – Mančester Siti

ponedeljak:
21.00 Hal Siti – Arsenal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: