Kalinić: Zajednička i radost i tuga

Krilni igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić smatra da će ekipa u Zagrebu pokazati da je najbolja kada je najpotrebnije.

Izvor: AK

Nedelja, 26.04.2015.

23:59

Default images
foto: StarSport

Iako crveno-beli nisu odigrali na očekivanom nivou prva dva meča finalne serije ABA lige, vode 2-0 protiv Cedevite pred selidbu u Zagreb.

"Mislim da još nismo rekli sve što imamo, mislim da ćemo tek u Zagrebu pokazati da ekipa igra najbolje kada je najvažnije. Čim ovako igramo, a dobijemo, ne sumnjam da možemo da pobedimo i tamo. To sve govori o našem samopouzdanju", rekao je Kalinić.

Zvezda je u nedelju, kao i u ponedeljak, igrala sa mnogo oscilacija, vodila je i 18 poena razlike, da bi na kraju meč bio rešen poenima sa slobodnih bacanja.

"Nije bila toliko velika prednost, igrali smo konstantno 35 minuta, sem završnice druge četvrine. Oni su pogodili neke šuteve iz teških pozicija, Babić je pogodio nekoliko neverovatnih, pa je zbog toga na kraju bila takva razlika. Dobro smo odigrali odbranu i to je dalo rezultata. Bilo je naravno i grešaka, opet neki faulovi u bonusu, ali sve u svemu najvažnija je pobeda", rekao je Kalinić.

Za razliku od polufinalne serije kada je sjajnom igrom predvodio Zvezdu do pobede nad najvećim rivalom Partizanom, Kalinić je podbacio u prva dva duela sa Cedevitom, što mu je istakao i trener Dejan Radonjić posle drugog meča.

"Ja sam njemu rekao za slab šut, on meni da nije bitan šut nego neke druge stvari koje sam radio na terenu. Ali dobro, loša utakmica za mene ova danas i ona juče, ali bitno je da je neko drugi izašao u prvi plan, Mitrović odigrao sjajno, Bobi pokazao zašto je MVP. Najvažnija je pobeda, zajedno igramo, zajedno se radujemo kada pobedimo, zajedno tugujemo kada izgubimo", zaključio je Kalinić.

Crveno-beli na ovom meču nisu mogli da računaju na rezervnog centra Majka Cirbesa, pa je glavna podrška Bobanu Marjanoviću bio mladi Marko Tejić.

"S obzirom da sam igrao na poziciji pet koju nikad nisam igro bilo je dobro. Tu sam uvek da pomognem timu. Dobro smo krenuli, dobro otvorili utakmicu. Ušli smo u drugo poluvreme u zonski presing što nam nije odgovoralo. Bilo je neizvesno, ali najvažnije je da smo pobedili", rekao je 19-godišnji krilni centar crveno-belih.

Zvezda gostuje Cedeviti u sredu, u trećem meču finalne serije ABA lige. Oba tima igraju za svoju prvu regionalnu titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: