Bogdanović: Igrali smo srcem

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović istakao je energičnost i srčanost Fenerbahčea kao ključ pobede nad Makabijem i plasmana na Fajnal-for Evrolige.

Izvor: AK

Utorak, 21.04.2015.

00:14

Default images
foto: www.fenerbahce.org

Turski tim je slavio u Tel Avivu 75:74, te se preko branioca titule prvi put u istoriji kluba plasirao na završni turnir elitnog takmičenja.

"Nije bilo lako. Za ovo smo radili cele sezone. Mislim da je ključna bila naša energija. Nismo dozvolili da ekipa padne, igrali smo srcem. Veliki je uspeh plasman na F4. Bilo je veoma teško", rekao je Bogdan Bogdanović.

Junak Fenerove pobede bio je Amerikanac Endru Gaudlok, koji je polaganjem devet sekundi pre kraja rešio meč.

"Imali smo oscilacije celu utakmicu. Promašili smo dosta šuteva, ali su i oni, svi smo se borili. Mi smo jednostavno mleli. Ja sam promašio možda 4-5 šuteva koje obično pogađam (za pobedu), pa sam osetio da dugujem bar jedan. Video sam rupu u odbrani i saigrači su mi dodali loptu. Odigrali su akciju savršeno, pa sam dobio lagano polaganje. Ne verujem da nas bilo ko u Evropi može pobediti. Možemo pobediti samo sami sebe", rekao je Gaudlok.

Finalni turnir Evrolige igraće se15-17. maja u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: