Minimalac Zvezde na Vračaru

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac minimalnim rezultatom na Vračaru, u meču 23. kola Jelen Superlige.

Izvor:

Subota, 18.04.2015.

16:00

Default images
foto: Nikola Mitiæ

Crveno-beli su dominirali tokom svih 90 minuta, a meč je rešio Luka Jović sjajnim golom u 57. minutu.

Zvezda je tako opet izvršila pritisak na lidera JSL Partizan smanjivši zaostatak na dva boda, uoči duela crno-belih sa Mladošću iz Lučana. U sledećem kolu na programu je "večiti" derbi.

Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, konstantno kružila oko kaznenog prostora rivala, izvale skoro deset kornera, pretila uglavnom preko Jovića, da bi najbolju šansu imao Dušan Anđelković koji je u poslednjem minutu prvog dela igre pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Gosti su i u nastavku kontrolisali tempo igre, da bi konačno u 57. minutu stigli do vođstva. Nakon gužve posle kornera, Pavićević je napamet vratio loptu u kazneni, gde je Luka Jović ostao sam, ramenom smirio loptu, te volej udarcem levom nogom poslao pored nepomičnog Supića. Jović je postigao peti gol u Jelen Superligi ove sezone, treći u poslednja dva meča, te na savršen način najavio "večiti" derbi, u kojem navijači Zvezde očekuju da će se iskupiti za promašaje iz prethodnog.

Zvezda je dobila četvrti meč u poslednjih pet kola, ima dva boda manje od Partizana, koji u nedelju dočekuju lučansku Mladost u Humskoj 1.

JSL, 23. kolo:
Voždovac – Crvena zvezda 0:1
Jović 57

Voždovac: Supić, Stojković, Pavlović, Radivojević, Ivković, Pavlović, Petrović, Karaklajić, Sinđić, Adamović, Odita

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Katai, Stojanović, Lazović, Jović, Orlandić

Tok meča:

foto: Nikola Mitiæ
Uvodnih petnestak minuta meča proteklo je u ofanzivi gostiju, koji su pretili uglavnom preko desnog boka i iz prekida, a upravo je i prva velika priliku na meču viđena posle kornera u desetom minutu. Lopta je prebačena na drugu stativu, posle centaršuta iz levog ugla, mladi napadač Crvene zvezde Jović našao se sâm na drugoj stativi – ali nije uspeo lepo da je zahvati i pošalje u praznu mrežu.

Ekipa Nenada Lalatovića izvela je šest kornera, uz terensku inicijativu, u prvom delu prvog poluvremena, ali je tek u 23. minuta uputila prvi udarac u okvir gola Supića. Sa ivice kaznenog pokušao je Aleksandar Katai, međutim, pravo u čuvara mreže 'Zmajeva'.

Nastavila je Zvezda sa napadima, da bi novu odličnu priliku imala pet minuta pre odlaska na odmor iz slobodnog udarca bukvalno na liniji kaznenog prostora. Saša Stojanović je dozvolio Dušanu Anđelkoviću da pokuša da pogodi mrežu, ali je na njegovu nesreću ona završila na gornjem delu prečke.
foto: Nikola Mitiæ
Zvezda je nastavila sa terenskom inicijativom u drugom delu meča na Vračaru, kružili su crveno-bele oko kaznenog prostora domaćina, ali je odbrana Voždovca dobro odolevala. U osmom minutu nastavka Zvezda je stigla do prve šanse u ovom delu igre, posle centaršuta s leve strane Orlandić je sjajno skočio i dobro gađao glavom, ali je Supić izvanrednom paradom spasao svoju mrežu.

Konačno, u 57. minutu Zvezda stiže do vođstva. Posle gužve u kaznenom prostoru Voždovca posle kornera, domaći igrači nisu dobro izbacili loptu u polje, jedan igrač crveno-belih ju je napamet vratio u šesnaesterac, gde je Luka Jović sjajno prima grudima iz odmah hvata volej kojim uspeva da savlada Supića.

Ovo je mladom Joviću peti gol u JSL ove sezone, treći u poslednja dva meča.

Zvezda nije usporila posle ovog gola, nastavila je da napada gol Voždovca, a opet je zapretila preko Jovića, čiji šut prolazi za malo pored stative.

Crveno-beli su potom umirili igru, prestali su da srljaju kako bi onemogućili Voždovac da zapreti iz kontri, ali je domaćin ipak stigao do gol šanse osam minuta pre kraja, prve na meču. Rezervista Đermanović je bio u odličnoj prilici, ali nije uspeo da savladao Rajkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: