Hicfeld: Klop u Bajernu? Što da ne

Evropski mediji počeli su sa nagađanjima gde će Jirgen Klop nastaviti karijeru, a veruje se da najveće šanse imaju Mančester Siti i Milan.

Izvor:

Subota, 18.04.2015.

11:57

Default images
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

"Građani" planiraju da se zahvale Manuelu Pelegriniju, dok će lombardijski klub, uprkos najavama potpredsednika Adrijana Galijanija da je zadovoljan radom Filipa Inzagija, menjati šefa stručnog štaba, prenosi portal Goal.rs.

Bivši selektor Švajcarske Otmar Hicfeld, jedini čovek uz Jupa Hajnkesa, Karla Ančelotija i Žozea Murinja koji je sa dva različita kluba osvajao Ligu šampiona, izneo je zanimljivu tvrdnju da bi trener Borusije iz Dortmunda trebalo da pređe u Bajern Minhen i da tu ne bi ništa bilo čudno.

Hicfeld je bio trener Dortmunda od 1991. do 1997. godine, Bajerna od 1998. do 2004. i u sezoni 2007/2008.

"Gvardiola ima ugovor sa Bajernom, ali je moguće da će na kraju sezone, i u slučaju da osvoji sva tri trofeja, reći da mu je potrebna pauza. Ne vidim problem u eventualnom prelasku Klopa u Bajern. Treneri su radnici i za to primaju platu. Ako se otvori mesto u Bajernu, naravno da će Klop biti kandidat. Ubeđen sam da bi bio uspešan na klupi Bavaraca", smatra on.

Hicfeld smatra da bi pogodan za Bajern bio i trenutni šef struke Borusije Menhengaldbah Lusijen Favr.

"On je favorit da pređe u neki od vrhunskih klubova. Što se tiče Bajerna, mislim da bi se tu odlično uklopio. Ipak, mislim da bi trebalo da ostane još godinu-dve u Borusiji. Tim još treba da se razvije", zaključio je Hiclelf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: