"Beograd je spreman za maraton"

Tradicionalni 28. Beogradski maraton okupiće u subotu više od 25.000 učesnika, koji će uz vremensko osveženje imati idealne uslove za dobre rezultate.

Izvor: JT

Četvrtak, 16.04.2015.

21:53

Default images
Starsportphoto

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović poručio je da je Grad u potpunosti spreman za Beogradski maraton.

Ovo je prilika da još jednom spomenemo Dečji maraton u kojem su prošle subote u Zoološkom vrtu uživali i deca i odrasli. Beograd je u potpunosti stao uz Beogradski maraton, jer se radi o jednom od najznačajnijih i najdugovečnijih manifestacija“, rekao je Mladenović na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.

Mladenović je naglasio da je Beogradski maraton pre svega promocija bavljenja sportom i najbolja slika koju glavni grad može da pošalje u svet.

Mladenović je pozvao sve Beograđane da u subotu porodično izađu na ulice glavnog grada i da duž trase pozdrave maratonce.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio se Gradskoj upravi na pomoći u organizaciji trke koja će ovoga puta okupiti, po njegovim rečima, oko 25.000 učesnika u Trci zadovoljstva, uz više od 4.000 u polumaratonskoj i maratonskoj trci.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da je ponosan što može da govori o najznačajnijoj atletskoj priči Beograda.

ASS zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta podržava Beogradski maraton Radi se o atletskoj disciplini koja nije otvorena samo za elitu, već za sve kategorije., Atletika je sport koji nije profitabilan, ali je ulaganje u njega – investiranje u zdravlje“, rekao je Branković i dodao da se nada da će u bliskoj budućnosti u Beogradu moći da se organizuje i atletski miting u dvorani, koji bi, kao pandan Beogradskom maratonu, bio održavan zimi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: