Novak: Samo da ne bude povreda

Novak Đoković kaže da je najvažnije da izbegne povrede na početku sezone na šljaci.

Izvor: SO

Ponedeljak, 13.04.2015.

20:24

Default images
Beta/AP

“To nisam uspeo u prethodne tri godine – jednom sam izvrnuo skočni zglob, povredio sam rame pre tri godine, a prošle sezone zbog povrede ručnog zgloba nisam igrao u Madridu. Zbog svega toga nisam se osećao baš tako savršeno pred Rolan Garos“, rekao je prvi teniser sveta.

Novak u Monte Karlu u utorak igra meč drugog kola sa Albertom Ramosom – taj duel na programu je treći po redu, posle duela Monfis – Kuznjecov i Conga – Štruf. Program počinje od 10.30.

“Na šljaci teniser konstantno mora sâm da stvara brzinu loptice, dok na nekim bržim terenima možeš da iskoristiš brzinu protivnikove loptice. Zato je fizički zahtevno i što više vremena imaš da se navikneš, to bolje“, kaže srpski teniser.

Đoković je osvojio titule u Indijan Velsu i Majamiju, pa nije imao mnogo vremena za pripreme.

“Svestan sam toga – sada ima nedelju dana manje vremena između Majamija i Monte Karla, što mi ne ostavlja mnogo vremena za oporavak, ali i dalje se osečam OK. Mentalno sam motivisan da igram ovde i nadam se da će mi telo i um ’preživeti’ do kasne faze ove nedelje. Iskustvo igranja na najvišem nivou u poslednje tri-četiri godine pomoglo mi je da se bolje izborima sa ovakvim situacijama. Prvi put sam to uspeo 2011 – pre toga sam bio treći, ali nisam nikada dobijao toliko mečeva u nizu. Sada osećam i da sam fizički sazreo, ali i mentalno i emocionalno mislim da sam na vrhuncu“.

Novak ističe da ga je iskustvo naučilo da se ne opušta posle odličnih rezultata.

“Samopouzdanje je teško steći – potrebno je mnogo vremena, mečeva, vere u sebe, sati na terenu. Kažem, teško se stiče, ali je tako lako izgubiti ga. Zato pokušavam da budem disciplinovan i svestan toga da moram da nastavim vredno da radim. Nadam se da će mi takav stav omogućiti da ostanem na pravom putu“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: