MK: Novak bizarno dobio protivnika

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na potpuno bizaran i nesvakidašnji način dobio je protivnika u drugom kolu ATP Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 13.04.2015.

15:00

Default images
Beta/AP

Đoković će u drugoj rundi Monte Karla igrati protiv Španca Alberta Ramos-Vinoljasa koji je savladao Robina Hasea sa 6:1, 6:1.

Španac je kroz kvalifikacije stigao do prvog pobedivši upravo Hasea, a drugi duel u dva dana desio se zahvaljujući brojnim otkazima zbog povreda.

On je potpuno dominirao u ovom susretu napraviviši pet brejkova, da bi posao završio za samo 59 minuta.

Đoković i Ramos-Vinoljas do sada su se sastali samo jednom i to pre nekoliko nedelja u Indijan Velsu, kada je Beograđanin slavio sa 7:5, 6:3.

Kako je Ramos-Vinoljas stigao do Đokovića

Beta/AP
Ljubitelji tenisa upoznati su sa terminom ’laki luzer’, ali je na Mastersu u Monte Karlu viđena nesvakidašnja i potpuno bizarna situacija.

’Srećni gubitnik’ je igrač koji ispadne u kvalifikacijama, ali dobije mesto u glavnom žrebu turnira zahvaljujući povredi nekog od učesnika.

U Kneževini se desilo nešto što se verovatno nikada u istoriji tenisa nije dogodilo, pa je najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio rivala u drugom kolu posle niza peripetija.

Žrebom je odlučeno da će Novak u drugoj rundi igrati sa pobednikom meča Španca Nikolasa Almagra i kvalifikanta.

Almagro se povukao sa turnira u Monte Karlu zbog povrede, a na njegovo mesto srećno je upao Denis Istomin. Međutim, i Uzbekistanac je bio primoran da odustane od nastupa jer je meč prvog kola kvalifikacija predao Italijanu Robertu Markori zbog bola u preponama, pri rezultatu 2:0 u prvom setu.

To je bila samo najava zapleta, pošto su u međuvremenu završene kvalifikacije, pa je u taj deo kostura smešten Albert Ramos-Vinoljas iz Španije. Njegov protivnik u prvom kolu bio je Holađanin Robin Hase koji je kao ’laki laki luzer’, iz drugog pokušaja, upao na mesto Istomina.

Da zabuna bude veća, Ramos-Vinoljas pobedio je upravo Hasea u finalnom meču kvalifikacija, rezultatom 6:4, 7:5, a onda bio još ubedljiviji u glavnom žrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: