"Hej, Sloveni" crnogorska himna?!

Na utakmici Svetske lige između Francuske i Crne Gore u Nansiju kao crnogorska himna intonirana je „Hej, Sloveni“, prenosi „Pobjeda“.

Izvor: JT

Sreda, 01.04.2015.

12:39

Default images

Taj duel je odigran u okviru devetog kola Superlige, a pored pobede Crne Gore sa 14:9, obeležio ga je taj skandal, pošto se očekivala crnogorska humna „Oj, svijetla majska zoro“, a ne himna nekadašnje Jugoslavije.

I pored protesta članova naše reprezentacije, Francuzi nisu uspeli da se iskupe i puste himnu države Crne Gore. Uz izvinjenje, svoju grešku pravdali su time da su im iz Svetske federacije za vodene sportove poslali tu himnu“, ističe „Pobjeda“.

To nije prvi put da se takav skandal dešava pod okriljem FINA. Na Svetskom prvenstvu u Rimu 2011. godine i Svetskoj ligi u Firenci 2013. godine sa razglasa je išla pesma „Onamo, ’namo“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: