Rosi: Jedna od najboljih pobeda

Vozač Jamahe Valentino Rosi rekao je posle trijumfa na otvaranju nove sezone Moto GP šampionata u Kataru da mu je to bila jedna od najboljih pobeda.

Izvor: JT

Ponedeljak, 30.03.2015.

00:14

Default images
© 2015 Yamaha Motor Racing Srl

’Doktor’ je na stazi „Losail“ došao do 109. pobede u karijeri, i to pošto je u poslednja dva kruga vodio sjajnu borbu sa Andreom Doviciozom na Dukatiju, kojeg je praktično pobedio u foto-finišu.

Na kraju je njih dvojicu razdvajalo nešto više od jedne i po desetinke, a na podijumu im se pridružio drugi vozač Dukatija Andrea Janone.

U poslednje tri sezone sam uvek vozio solidne trke i stizao sam do podijuma u Kataru, ali je pobeda ovde nešto drugi. Presrećan sam jer smo se mnogo mučili tokom treninga i testiranja, ali smo odradili odličan posao tokom 22 kruga i ja sam dobro vozio“, rekao je Rosi.

Italijan je naglasio da je tim vredno radio da bi on došao u poziciju da se bori za trijumf, posebno posle loših kvalifikacija, u kojima je imao osmo vreme.

Prvo što vam je potrebno je sreća, ali rad koji je tim uložio tokom vikenda je napravio razliku u mom ritmu tokom trku. Ovo je definitivno bila jedna od najboljih trka karijere, posebno kada se pogleda gde sam bio dan ranije. Moram da se zahvalim svom timu, inženjerima i svima u Jamahi jer smo udarili nešto sjajno“, naglasio je ’Doktor’.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Amerika 12. aprila.

Izveštaj Velike nagrade Katara možete da pronađete u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: