Maldini: Čelsi zvao, ali Milan...

Legenda Milana i svetskog fudbala Paolo Maldini otkrio je da je u prošlosti londonski Čelsi bio zainteresovan za njegove usluge.

Izvor:

Nedelja, 29.03.2015.

09:57

Default images
Beta/AP Photo

Ekipu 'Plavaca' je od 1996. do 1999. godine predvodio njegov zemljak i kolega iz reprezentacije Đanluka Vijali.

"Vijali me je zvao i želeo da me dovede u Čelsi. Ipak, uvek sam razmišljao u tom smeru da treba da ostanem u onom klubu u kojem sam i počeo karijeru, a to je Milan", kazao je Maldini, a prenosi portal goal.rs.

Legenda lombardijskog kluba upisao je preko 640 utakmica za Milan i u periodu od 1985. do 2009. godine osvojio je pet trofeja Lige šampiona, isto toliko Superkupova, sedam puta bio je šampion Serije A, a jedanput je dizao pehar italijanskog kupa.

"Najlepše sećanje sa Milanom imam iz 2003. godine u finalu Lige šampiona sa Juventusom. Posle 40 godina otkako je moj otac podigao trofej, ja sam uradio to isto sa Milanom. Bio je to sjajan trenutak, najbolji u mojoj karijeri", jasan je Maldini.

Maldinija je na njegovom poslednjem meču na "San Siru" bojkotovala određena grupa navijača čije je ponašanje Italijan pre toga kritikovao.

"Nikada nisam obraćao pažnju na takve ljude i drago mi je što ništa nemam sa njima. Moja poslednja utakmica u dresu Milana bila je u Firenci 30. maja 2009. godine. Ljudi su slavili sa mnom kao da sam igrač Fiorentine. To je bio prelep završetak moje priče", zaključio je veliki Paolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: