Park Tae-Hvan: Navijači, izvinite

Bivši olimpijski šampion u plivanju Park Tae-Hvan, koji je suspendovan na 18 meseci zbog dopinga, rekao je da mu je žao što je razočarao svoje navijače.

Izvor: ÐN

Petak, 27.03.2015.

23:26

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Međunarodna plivačka federacija (FINA) saopštila je ranije ove nedelje da je Park bio pozitivan na testosteron prilikom kontrole u septembru 2014. godine.

Suspenzija Parku važiće retroaktivno, odnosno od dana pozitivnog nalaza na testu i trajaće do 2. marta 2016. godine.

"Žao mi je što sam razočarao svoje navijače i sve u Južnoj Koreji... Imaću vremena da duboko razmislim o svemu. Poslednjih nekoliko meseci su bili pakao za mene. Bilo mi je veoma teško, imao sam osećaj da umirem", rekao je Park na konferenciji za novinare.

Parku je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti od kako je obavešten o rezultatima doping testa.

On je bio jedan od najpopularnijih sportista u Južnoj Koreji, naročito posle osvajanja prvih olimpijskih medalja na Igrama u Pekingu 2008. godine. Tada je bio najbolji na 400 metara slobodnim stilom, kao i drugi na duplo kraćoj deonici.

U tim disciplinama okitio se srebrnim medaljama i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Suspenzija Parku će trajati do 2. marta 2016. godine, tako da je neizvesno njegovo učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Park je istakao da želi da časno završi karijeru, ali nije želeo da govori o svom eventualnom učešću na Igrama u Riju.

"Sada nije vreme da pričamo o budućnosti", dodao je Korejac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: