Ambiciozni Katar – Šavi selektor?

Fudbaler Barselone Šavi Ernandes mogao bi da bude selektor Katara na Mundijalu koji će biti održan u toj zemlji 2022, preneo je španski "As".

Izvor: ÐN

Petak, 27.03.2015.

23:44

Default images
Beta/AP Photo/Fernando Bustamante

Kako tvrdi španski list, Šavi je trenutno u Dohi, gde bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Al Sadom, ali i da sazna više o planovima koje katarske vlasti imaju za njega.

Tridesetpetogodišnji vezista bi u Al Sadu dobijao platu od oko deset miliona evra po sezoni.

On bi po završetku igračke karijere postao trener tog kluba, a onda i selektor Katara.

Kako tvrdi "As", Katar je prvobitno planirao da mesto selektora ponudi Raulu, ali je on odlučio da napusti Al Sad i pređe u američki Kosmos.

Šavi je celu karijeru, od 1998. godine proveo u katalonskom timu sa kojim je osvojio sedam titula prvaka Španije, dva Kupa kralja i tri trofeja Lige šampiona.

Momak iz malog mesta Terasa je za Španiju igrao na 122 utakmice i bio je član reprezentacije koja je osvojila dve uzastopne tutule prvaka Evrope – 2008. i 2012, kao i Mundijal u Južnoj Africi 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: