Kolarov: Pobeda, pa i autogolom

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov potvrdio je da se potpuno oporavio od povrede i da spreman ulazi u okršaj za Portugalom.

Izvor:

Četvrtak, 26.03.2015.

18:23

Default images
fss.rs

Reprezentacija Srbije kreće u Lisabon u petak u popodnevnim satima, a utakmica protiv domaćina na programu je u nedelju od 20.45 sati.

"U fudbalu nema slučajnosti, kao ni u životu. Naš poraz protiv Danske bio je kulminacija jednog stanja, jer ekipa ni pre te utakmice nije pokazivala uobičajenu moć. Mi sada iznova krećemo i daleko od toga da smo se predali", rekao je Kolarov.

On smatra da ima još mnogo prostora, bez obzira na rezultat u Lisabonu, da se Srbija vrati u trku za osvajanje mesta koje vodi na prvenstvo Evrope.

"Nama je bitan rezultat. Nevažno je ko će biti strelac, samo da postignemo gol. U Lisabonu treba da budemo tim, a ko će biti strelac uopšte nije važno. Neka to bude i autogol", konstatovao je Kolarov i zatim se osvrnuo na najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda, "Posvećeni smo njegovoj igri, imamo dovoljno informacija, ali Portugal nije samo Ronaldo. Ona ima još mnogo sjajnih fudbalera, na koje moramo da obratimo pažnju".

Igrač Mančester Sitija poručio je da ceo državni tim protiv Portugala mora da deluje oprezno od prvog do, kako je rekao, 95. minuta, jer protivnik ima izuzetan individualni kvalitet.
fss.rs
Nemanja Matić je naglasio da Srbija u Lisabonu mora da igra sa punom koncentracijom i kompaktno.

"Posebno moramo da se čuvamo protivnika u prvih dvadeset minuta. Ako tako počnemo, sve će u nastavku biti bolje", smatra Matić, koji je kao nekadašnji igrač Benfike podsetio da je Srbija u tamošnjoj sredini uvek bila na dobrom glasu.

"Portugalska javnost i njeni stručnjaci veoma uvažavaju fudbalere iz naše zemlje. Portugalci se pomalo plaše da Srbija ne zaigra kako zna i ume baš sada kada su i njima bodovi neophodni. Mi imamo svoj plan i njega se držimo", rekao je Matić, "Siguran sam da se i Portugalija ozbiljno bavi nama i našom igrom, kao što i mi prilazimo oprezno u taj duel".

Na tabeli I kvalifikacione grupe vodi Danska sa sedam bodova ispred Portugalije sa šest, Albanije sa četiri i Srbije i Jermenije sa po jednim bodom.

Srbija je utakmicu protiv Albanije u Beogradu dobila službenim rezultatom, ali je istom odlukom UEFA kažnjena oduzimanjem tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: