Portugal: Bez Santoša protiv Srbije

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani prepolovio je suspenziju selektoru fudbalske reprezentacije Portugala Fernandu Santošu za nesportsko ponašanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

16:52

Default images
Beta/AP

On je kažnjen zbog ponašanja na Svetskom prvenstvu, dok je bio selektor Grčke.

CAS je u saopštenju naveo da je prepolovio "preteranu" suspenziju od osam utakmica kojim je Fifa kaznila Santoša. Za dve utakmice suspenzija je uslovna, pa su mu ostale dve utakmice zabrane vodjenja ekipe, što znai da neće moći da vodi ekipu protiv Srbije.

Santoš neće predvoditi Portugal u predstojećoj utakmici protiv Srbije, u nedelju od 20.45 u Lisabonu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj i meču protiv Jermenije 13. juna u Jerevanu.

CAS je Santoša proglasio krivim za "neprimereno ponašanje" tokom utakmice Grčke i Kostarike u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu prošlog leta. On je isključen posle produžetaka, koji su završeni nerešeno 1:1, a Grčka je eliminisana posle izvodjenja jedanaesteraca.

Kako se navodi, Santoš je tada "protestovao protiv sudije i izrazio sumnju u njegovu nepristrasnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: