"Navikli na priče o lošoj formi"

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izjavio je da se njegovoj ekipi posle svakog poraza govori da je u padu forme.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 05.03.2015.

23:17

Default images
Starsportphoto

Zvezda je u četvrtak u ’Kombank areni’ savladala šampiona Evrope Makabi rezultatom 89:76, u devetom kolu Top 16 faze Evrolige.

Kalinić je na ironičan način prokomentarisao navode da je ekipa bila u krizi u poslednjih nekoliko nedelja.

„Navikli smo da se priča da smo posle svakog poraza u padu forme. Sada smo kao na početku sezone, u minusu. Posle svakog poraza smo u najgoroj formi u istoriji, posle svake pobede, koja se uglavnom slučajno desi smo u najboljoj formi. Najvažnije da smo ostali kompaktni i verovali u naše mogućnosti“, rekao je Kalinić.

Zvezda je ostvarila drugu pobedu u Top 16 fazi, u kojoj ima i sedam poraza.

„Nekad izgubimo utakmicu koju ne treba da izgubimo, a nekad pobedimo neku koju nije očekivano da dobijemo. To je sve sastavni deo sporta. Naravno da će nam značiti što smo pobedili šampiona Evrope, ekipu sa takvim imenima. Ne mogu da kažem da smo odradili posao u ABA ligi, ali je to to. Pokušaćemo da ostvarimo još neku pobedu u Evroligi i da budemo na što boljoj poziciji na kraju. Lepo je pobeđivati, najviše zbog nas“, dodao je reprezentativac Srbije.

’Crveno-beli’ imali su veliki pad tokom treće četvrtine, ali je onda usledila serija 20:0 koju su predvodili Dženkins i Vilijams.

„Ne znam šta se tačno desilo, ne mogu da odgovorim dok ne pogledamo snimke i analiziramo utakmicu. Odigrali smo čvršće, pravu odbranu. Sem tih nekoliko minuta u trećoj četvrtini mislim da je cela utakmica bila na kvalitetnom nivou – što se tiče koncentracije i odbrane. Takvu ekipu, sa ovakvim napadačkim potencijalom svesti na ovaj broj poena, znači da smo odradili dobar posao u odbrani. Iz te odbrane su došli ono što čekamo cele godine – laki poeni iz tranzicije“, naveo je on.

Domaći tim pogodio je nekoliko trojki kojim je meč prelomljen.

„Te serije su najlepše i za igrače, i za navijače. Tada ti dosta toga polazi za rukom, vođen pesmom publike. Fantastičan je osećaj. Želim ovom prilikom da se zahvalim navijačima koji su došli i pokazali da vole Zvezdu. Nije bila puna hala, ali je 9-10 ljudi koji su došli da gledaju i uživaju u košarci. Svaka im čast“, zaključio je Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: