Akojon: Preko Partizana u NBA

Novi plejmejker Partizana Džoš Akojon rekao je u intervjuu za "Večernje novosti" da će učiniti ponosnim navijače, te da mu je cilj povratak u NBA preko Humske.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

23:14

Default images
foto: StarSport

Ovaj 29-godišnji bek je odigrao svega tri utakmice u NBA za Dalas Meverikse, a u Partizan stiže iz kineske lige.

"Košarka u Srbiji i ABA ligi je kvalitetna. Koliko sam čuo, ali i gledao na snimcima, srpski navijači slove za najbolje u Evropi, pogotovo navijači Partizana. Uzbuđen sam što ću igrati pred njima, za njih i učiniti ih ponosnim", rekao je Akojon.

On je pre svega zadovoljan što je postigao dogovor sa crno-belima, a tokom pregovora je upoznao trenera Duška Vujoševića.

"Poznato mi je da je moj novi trener uticao na karijeru velikog broja igrača koji su kasnije igrali u NBA. Nadam se da će da unapredi i moju igru. Najvažniji deo posla smo završili, potpisao sam ugovor, ostalo je samo da se dogovorimo kada krećem. Nadam se što pre", poručio je Akojon iz Kanzasa.

Amerikanac nigerijskog porekla, koji je nastupao za afrički tim i na SP u Japanu 2006. u senzacionalnoj pobedi nad Srbijom i Crnom Gorom, dobro zna gde stiže.

"Dolazim u veliki klub koji ima bogatu istoriju. Od mog agenta (Krisa Nikolsa) znam da su godinama pobednički tim, što je i bilo presudno da dođem. Takođe, poznato mi je i da je Partizan klub iz koga je u NBA došlo mnogo igrača, a jedan od mojih ciljeva je upravo da se vratim u najjaču ligu na svetu", rekao je novi plejmejker Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: