Bogdanovićeva bronzana u Egiptu

Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Luksor Openu, turniru G2 kategorije u Egiptu, u klasi do 49 kilograma.

Izvor: JT

Subota, 28.02.2015.

23:41

Default images
Foto: Tekvondo klub Galeb

Tijana je u polufinalu poražena sa 10:8 od Hrvatice Lucije Zaninović, trostruke evropske šampionke i bronzane na Olimpijskim igrama u Londonu.

Pre polufinala, Bogdanovićeva je pobedila predstavnice Rusije, Turske i Brazila.

Ovo mi je sedmi turnir za poslednjih šest nedelja. Trka za ulazak u najboljih 16 iz Evrope za Evropske igre kao i za Rio je nemilosrdna. Ovo je bio najjači turnir od januara i jako sam zadovoljan osvojenom medaljom. Naravno, sa medaljom ide i 7,6 novih poena što će je sada još više pomeriti na svetskoj listi. Izgubiti od trostruke prvakinje Evrope, bronzane sa Svetskog prvenstva, bronzane sa Igara u Londonu nije tragedija. Lucija je prva na renknigu i vrlo iskusna i dobra takmičarka. Nadam se da je Tijana dosta naučila iz te borbe“, rekao je Dragan Jović, trener Bogdanovićeve.

Tijana još nije ni napunila 18 godina, ali je sigurna na tatamiju. Polako ulazi u svetski vrh, a do kraja godine se nada i ulasku u među šest najboljih na svetu kako bi se direktno kvalifikovala na Olimpijske igre. Samo od početka godine do sada Tijana je sakupila dovoljno bodova da udje u top 30.

Znala sam da dolazim na najjači turnir u sezoni i bio je to veliki izazov za mene, ali zadovoljna sam medaljom. Izgubila sam u polufinlu od Lucije Zaninović koja je izuzetno dobar takmičar i zadovoljna sam kako sam se snašla u borbi sa njom. Sada se koncentrišem na ostala dva turnira koja me cekaju u Švajcarskoj i Holandiji“, rekla je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: