Mačvan: Možemo da budemo i drugi

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da je nedeljni derbi sa Crvenom zvezdom meč dobio na još većem značaju posle pobede Mega Leksa nad Cedevitom.

Izvor: JT

Subota, 28.02.2015.

23:50

Default images
Starsportphoto

Mačvan je takođe istakao da ’crno-beli’ mogu da se bore i za drugo mesto na tabeli pred duel koji se igra u nedelju od 19 časova u hali „Pionir“.

Očekujemo još jednu tešku utakmicu, svaka protiv Zvezde je teška. Imali smo nedelju dana da se pripremimo i nadam se da ćemo prikazati bolju igru nego na Kupu. Očekujem da uz veliku borbu i podršku navijača možemo da pobedimo“, rekao je Mačvan.

Partizan je pre nedelju dana izgubio od Zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a poražen je i u prvom duelu dva tima u ABA ligi.

U Nišu smo imali mnogo promašenih panela... Oni su imali veću želju, zato su i dobili tu utakmicu. Očekujem da dobijemo u nedelju“, rekao je Mačvan.

Zvezda će u ’večiti’ derbi ući umornija, jer je od tog duela s Partizanom odigrala još dve utakmice – finale Kupa sa Mega Leksom, kao i evroligaški meč sa Realom.

To što smo odmorniji može da bude prednost, a može da bude i mač sa dve oštrice. Oni su odigrali dve jake utakmice, u boljem su ritmu, ali mi smo imali više vremena da razmišljamo samo o toj utakmici“, naveo je Mačvan.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli Jadranske lige, sa pobedom manje od drugoplasirane Budućnosti. ’Crno-belima’ u borbu za bolju poziciju pred start plej-ofa na ruku ide i pobeda Mega Leksa nad trećeplasiranom Cedevitom.

Mi smo dobili devet utakmica zaredom u Jadranskoj ligi. Sve će to pasti u vodu ako ne dobijemo minimum tri od naredne četiri. Ova utakmica sa Zvezdom dobila još veći značaj posle pobede Mege u Zagrebu“, naglasio je Mačvan, „Mi bismo eventualnom pobedom došli na prag i drugog mesta, s obzirom na to da Budućnost igra protiv Cedevite u Zagrebu i dočekuje nas. Nemamo ni mi lagan raspored, ali mislim da možemo da budemo drugi, uz maksimalan pristup na svakoj utakmici“.

Partizan će u nedelju igrati bez Eda Murića, koji se povredio baš na meču sa Zvezdom u Nišu, a Mačvan je naveo da će njegovo odsustvo biti veliki hendikep za klub.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević naveo je da njegova ekipa zna šta treba da ispravi u odnosu na meč iz Kupa.

Igrali smo loše tu utakmicu, znamo gde smo grešili, šta nije bilo dobro i pokušaćemo da to ispravimo. Ovaj meč je izuzetno važan, naročito posle sinoćnjeg poraza Cedevite. Dosta toga nam se otvorilo za bolji plasman pred plej-of. Videćemo koliko možemo, čekaju nas četiri teške utakmice“, rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: