Novak dozirano do druge runde

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedio je Vaseka Pospišila sa 6:4, 6:4 u prvom kolu turnira iz Serije 500 u Dubaiju.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

16:06

Default images
Beta/AP

U prvom meču posle više od tri nedelje pauze Đoković je manje-više rutinski odradio posao i treći put u isto toliko mečeva savladao Kanađanina.

Sledeći Đokovićev rival biće Andrej Golubjev iz Kazahastana, trenutno 107. teniser planete koji je u prvoj rundi savladao Francuza Martina.

U prvom setu Novak je ključni brejk napravio u devetom gemu, a sa problemima se suočio sredinom drugog seta. Iako je srpski teniser prvi napravio brejk, Pospišil je preokrenuo i na 3:2 je imao dve vezane brejk lopte.

Forhend viner i dobar servis rešili su problem, a Đoković je već u narednom gemu napravio brejk i do kraja ga sačuvao.

Novak je odigrao taman koliko je bilo potrebno za trijumf, upisao je 17 vinera i 23 greške, dok je Popišil upisao 16 direktnih poena i 38 neiznuđenih grešaka.

Sa Golubjevom, protivnikom u drugoj rundi, Novak je igrao tri puta i ni u jednom setu nije izgubio više od četiri gema. Iako je sada van Top 100, Kazahstanac je pre pet godina bio 33. teniser sveta i u karijeri je uzeo jedan trofej – Hamburg 2010. godine.

Tok meča:

Pospišil je uspeo da bez većih problema dobije uvodni servis gem, ali već u trećem gemu je imao određenih problema. Napravio je dve dvostruke servis greške, Novak je stigao do 40:40, ali Kanađanin je ipak poveo sa 2:1.

Nije Novak bio u ritmu što je potpuno razumljivo posle dugačke pauze, pa je Pospišil uspevao da sačuva svoje servise. Prva brejk šansa na meču viđena je u devetom gemu, Novak je imao priliku da dođe do 5:4, Pospišil je pogodio liniju iz prvog servisa i iščupao se, ali samo na trenutak. Duplom greškom dao je Đokoviću novu šansu koju je srpski teniser iskoristio posle duže razmene udaraca.

U sledećem gemu Pospišil se držao do 30:30, a onda je Đoković sa dva servis-vinera u nizu okončao prvi set – 6:4.

Novaku je u drugom setu znatno kraće trebalo da dođe do brejka, to je učinio već u trećem gemu. Đoković je sjajno riternirao i Pospišil nije imao odgovor, pa je izgubio svoj servis bez dobijenog poena – 2:1.

Međutim, Kanađanin se nije predavao, već u narednom gemu zaigrao je izuzetno agresivno, došao je do jedne brejk lopte i odmah je realizovao za 2:2.

Pospišil je tada preuzeo kontrolu nad poenima, Đoković je bio u padu, pa je Kanađanin pri vođstvu 3:2 stigao do dve vezane brejk lopte. Međutim, Novak je prvu spasao forhend vinerom, a usledila su još tri ekspresna poena i gem za Đokovića.

I u sledećem gemu Pospišil je imao dve uzastopne gem lopte, ali Novak se nije predavao – došao je do izjednačenja, a onda je Kanađanin odservirao duplu grešku. Usledio je Đokovićev sjajan ritern i brejk za 4:3.

Tu je meč prelomljen i Novak je do kraja bez problema sačuvao brejk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: