Meklaren i Honda ušli u novu eru

Ekipa Meklarena predstavila je bolid za ovogodišni šampionat Formule 1 kojim ulazi u novu eru sa Hondom.

Izvor: JT

Četvrtak, 29.01.2015.

13:55

Default images
© 2015 McLaren

Britanski tim je u četvrtak objavion slike modela MP4-30, koji će se prvi put na stazi naći u nedelju, na početku predsezonskih testiranja u Heresu.

Meklaren i Honda su ove godine obnovili saradnju posle više od 20 godina, a u predstojećoj sezoni svoje nade polažu u Džensona Batona i Fernanda Alonsa.

Ovogodišnji bolid Meklaren-Honde dizajnirao je Piter Prodromu, koji je u tim stigao u septembru iz Red Bula. U timu se nadaju da će inovativni dizajn i nova saradnjsa sa Hondom Meklaren uspeti da vrate na staze stare slave, ako ne već ove godine, onda u bliskoj budućnosti.

Novi bolid Meklarena predstavlja kombinaciju srebrne, crne i crvene boje, ima dug i nizak nos, sličan kakav je viđen na Vilijamsu.

Honda se ove godine vraća u Formulu 1 posle šestogodišnjeg odsustva, a prethodno je imala saradnju sa Meklarenom od 1988. do 1992. godine. Ta era upamćena je kao jedna od najdominantnijih u šampionatu, pošto je britanski tim osvojio četiri titule – tri mu je doneo Aerton Sena, a jednu Alen Prost. Posebno dominantna sezona viđena je 1988. godine, kada su Sena i Prost slavili na 15 od 16 trka. Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta, a više o novoj eri Meklarena i Honde možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: