Antić: Moj izazov karijere

Srpski stručnjak Radomir Antić rekao je za „Večernje novosti“ posle preuzimanja kineskog drugoligaša Hebeja da je to najveći izazov njegove karijere.

Izvor: JT

Sreda, 28.01.2015.

08:25

Default images
Starsportphoto

Antić je, prema navodima tamošnjih medija, potpisao trogodišnji ugovor vredan tri miliona evra po sezoni, a imaće i određene bonuse u slučaju plasmana u elitni rang kineskog fudbala.

Moj novi klub prethodne sezone bio je 14. među 16 drugoligaša. Sada je dobio novog gazdu. Sve se menja iz korena, krećemo od nule. Zbog toga mogu da kažem da je ovo najneobičniji, na neki način i najveći izazov u trenerskoj karijeri”, ističe Antić, koji je jedini u istoriji sedeo na klupi tri najveća španska kluba - Real Madrida, Atletiko Madrida i Barselone.

Za Antića ovo nije prvi put da radi u Kini, pošto je pre dve godine vodio Šangond i imao je priliku da upozna fudbal u toj zemlji.

Kineska vlada mnogo ulaže u fudbal, a firma koja je preuzela moj novi klub brzo i efikasno pravi čitave gradove”, ističe Antić, “Spreman sam da odgovorim na sve zahteve u ovoj atipičnoj priči. Nikad nigde nisam išao na gotovo. I ovde me čeka mnogo posla, verujem da ću uspešno da ga obavim”.

Kao i prethodnog puta, sa Antićem će raditi Rešad Kunovac, Darko Belojević i Aleksandar Rogić. Naš trener je odmah posle promocije otputovao u kamp u kojem se ekipa priprema.

Po propisima možemo da dovedemo osmoricu kineskih igrača, od kojih trojica moraju da budu mlađa od 21 godinu, kao i trojicu stranaca”, prenosi Antić, “Tražimo najbolja rešenja, prvenstvo počinje u martu. Moguće je i da angažujemo neke fudbalere Šandonga. Razgovarali smo, neki su mi poručili da bi došli i peške, što me posebno raduje”.

Antić nagoveštava i da će angažovati nekog srpskog fudbalera, pošto je svaki put u svom timu imao nekog od sunarodnika.

Moguće je da će tako biti i sada u Kini. Prerano je, međutim, za konkretnu priču na tu temu, posebno kad su imena u pitanju”, dodaje Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: