Holanđanin kandidat za čelo FIFA

Predsednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag najavio je da će se kandidovati za prvog čoveka FIFA.

Izvor: NL

Utorak, 27.01.2015.

11:28

Default images

67-godišnji Van Prag potvrdio je u saopštenju da je prikupio neophodnu podršku najmanje pet članica vladajućeg tela svetskog fudbala.

Kandidaturu su do sada najavili, pored aktuelnog prvog čoveka FIFA Sepa Blatera, jordanski princ Ali Bin Al Husein i Francuz Žerom Šampanj, dok je bivši francuski fudbaler David Žinola takođe izrazio želju da učestvuje u trci, ali nije dobio neophodnu podršku.

Van Prag je izjavio da je krajnje vreme za promene u FIFA, a on nije usamljen u kritikama. Poznati fudbalski menadžer Mino Rajola je nazvao Blatera diktatorom i uporedio ga sa režimom u Severnoj Koreji.

Ni Švajcarac nije ostao dužan svojim kritičarima, pa je izjavio da mnogi od njegovih protivnika nemaju hrabrosti da mu se suprotstave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: