Erceg: Odazvaću se Saletu 100%

Krilni centar Galatasaraja Zoran Erceg kaže da jedva čeka sledeće reprezentativno okupljanje i da mu je oduvek bila čast da igra za nacionalni tim.

Izvor: SO

Nedelja, 18.01.2015.

09:00

Default images
Starsport

“Momci su uradili fantastičan posao letos, drugo mesto na svetu je sjajan uspeh i bilo mi je mnogo krivo što nisam mogao da im pomognem. U razgovoru sa Saletom Đorđevićem odlučili smo da ne igram jer ne bih bio sto posto spreman za napore, ali nadam se da ću ovu sezonu završiti zdrav – sto posto ću se odazvati reprezentaciji. Za mene je to oduvek bila čast“.

Konkurencija na mestu krilnog centra veoma je velika – osim Nemanje Bjelice, tu su i Milan Mačvan, Luka Mitrović...

“Na poziciji četiri bi onda selektor mogao da bira, bile bi to slatke muke. Ima još dosta vremena, najvažnije je da tada svi budemo zdravi. Onda ćemo se okupiti na leto i probaćemo da osvojimo Evrobasket“, rekao je Erceg novinarima posle gostovanja svog Galatasaraja u Beogradu.

U prvom delu sezone tim iz Istanbula bez snažnog otpora pao je u Areni, a sada je savladao Crvenu zvezdu izbegavši i neizvesnu završnicu. Šta se promenilo?

“Dosta je bilo nervoze na obe strane, mislim da nije bila lepa košarka, bilo je mnogo promašenih otvorenih šuteva. Mi smo poslednjih četiri-pet minuta bili smireniji, pokazalo se iskustvo, to je odlučilo. Takođe, nismo im dozvolili da se rastrče, što oni jako dobro rade, pogotovo u Beogradu. Prošli put su tako rešili meč praktično već na poluvremenu, ali ovaj put smo to zaustavili“, kaže 30-godišnji košarkaš.

Posle ubistva Marka Ivkovića svim srpskim košarkašima u Turskoj bilo je posebno teško, a Erceg ističe jedan momenat.

“Loše sam se osećao posle te utakmice, bilo mi je mnogo teško, nije mi nimalo bilo prijatno što se nalazim tamo. Pogotovo što je sledeći meč bio derbi sa Bešiktašom, kada su zviždali na minutu ćutanja...Nije prijatno, ali mi smo samo profesionalci koji obavljaju svoj posao na terenu“, kazao je Erceg i dodao je da nikada lično nije imao problem sa navijačima Galatasaraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: