Micov: Ekipa bila uplašena

Košarkaš Galatasaraja Vladimir Micov rekao je da je ekipa bila pomalo uplašena zbog dolaska u Beograd, ali da su Zoran Erceg, Aleks Marić i on smirili saigrače.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2015.

00:50

Default images
foto: StarSport

Galatasaraj je savladao Crvenu zvezdu 74:65 u Kombank Areni, u trećem kolu Top 16 faze Evrolige.

"Osećali smo pritisak pred dolazak u Beograd, bilo je teško pratiti situaciju kroz medije, ekipa je bila pomalo uplašena, ali ja, (Zoran) Erceg i Aleks (Marić) smo im rekli da mogu da budu opušteni, da nema šta da se dogodi", rekao je Micov.

Micov je rekao da je Galatasaraj u Areni odigrao najbolju utakmicu u sezoni.

"Ovo je bila otvorena utakmica, zaustavili smo Zvezdin skok i kontru, što je njihovo najjače oružje, a na kraju smo uspeli da iskoristimo njihov pad u igri i zasluženo smo došli do pobede. To je bila naša najbolja utakmica do sada. Dobro smo pratili instrukcije trenera", rekao je Micov i dodao da ne zamera navijačima što su ga vredjali sa tribina.

Micov veruje da će i u Istanbulu biti dobra organizacija utakmica.

"Najbitnije je da se ne ponove scene iz Istanbula kada je Zvezda prvi put gostovala", rekao je on i dodao da se ambicije kluba nisu promenile, da je cilj i dalje plasman na "fajnal for", ali da se "pola ekipe promenilo".

"Idemo korak po korak, ovo je veliki uspeh, pobedili smo Crvenu zvezdu u Beogradu", rekao je Micov.

Košarkaš Galatasaraja Aleks Marić rekao je da je njegova ekipa ostvarila važnu pobedu i da mu je drago što nije bilo incidentata u Beogradskoj areni.

"Drago mi je što su navijači bili korektni i što su podržavali svoju ekipu. Svi znaju da nemile scene u Istanbulu nisu bile do nas igrača, to svi znaju. Mi smo profesionalci i moramo tako da se ponašamo", rekao je Marić.

Na pitanje kako je savetovao saigrače da igraju, pošto je za Partizan već igrao protiv Zvezde, Marić je rekao da im je samo rekao da budu koncentrisani i opušteni.

"Ovo smo dobili na iskustvo i drago mi je što smo napravili iskorak ka ostvarenju naših ciljeva", rekao je Marić.

Košarkaš Galatasaraja Zoran Erceg rekao je da je Zvezda i pored sva tri poraza ostala u trci za četvrto mesto.

"U padu su forme, ali imaju 12 dobrih igrača u rotaciji i mislim da će izaći iz ove situacije. Ima još mnogo utakmica, nemaju teške protivnike, kako su oni doživeli pad, tako može i neko drugi. Imaju realne šanse da se plasiraju medju osam najboljih, mnogo ekipa se bori za to. Uvek je velika borba u ovoj fazi Evrolige. Lepo je izaći pred punu Arenu. Ovo je značajna i teška pobeda, spustili smo ih na 59 poena na domaćem terenu, što je mnogo teško", rekao je Erceg.

Erceg je izrazio uverenje da ni u Istanbulu neće biti incidenata i osvrnuo se na uvrede navijača Zvezde.

"Osećaju gnev, možda sam im upao u oko onom 'trojkom' u Istanbulu. Ja sam košarkaš, ja samo radim svoj posao", rekao je Erceg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: