Pocijus: Najbolja atmosfera ikada

Košarkaš Galatasaraja Martunas Pocijus izjavio je da nikada nije igrao u atmosferi koju su napravili navijači Crvene zvezde u Kombank areni.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2015.

00:03

Default images
Starsportphoto

Galatasaraj je u ispunjenoj Kombank areni u petak pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 74:65 i naneo joj treći poraz.

„Atmosfera je bila neverovatna – najbolja koju sam video u karijeri do sada. Bilo je na neki način neprijateljski, ali smo se osećali bezbedno. Nismo mislili da će se išta desiti. Ovo je bila veoma bitna utakmica za nas. Ponosan sam na tim jer smo bili čvrsti u atmosferi kakva je ova. Timove se često ’slome’, ali mislim da smo defanzivno odigrali odlično. Posebno u drugom poluvremenu smo izbacili publiku iz meča – bili su tiši i nisu imali velike serije, jer kada to urade, onda ih je teško zaustaviti. Ovo je velika pobeda za nas“, rekao je Pocijus.

Galatasaraj je doživeo velike promene u proteklih nekoliko nedelja.

„Tim jeste drugačiji – petorica momaka je otišlo, trojica su došla, ali i dalje igramo istu košarku, isti defanzivni sistem, samo nam je karakter drugačiji. Ne može se reći da sada igramo bolje, iako smo ovu utakmicu odigrali odlično. Ne ispunjavamo svoj potencijal potpuno, imamo uspone i padove, a u turskoj ligi imamo problema. Nadam se da će nam ova utakmica pokazati kako treba da igramo u odbrani i koliko treba da budemo čvrsti“, dodao je košarkaš Galatasaraja.

On se potom osvrnuo na prethodni duel dve ekipe u Areni koji je turski tim izgubio.

„Neki igrači nisu igrali u ovakvoj atmosferi kada smo prvi put dolazili. To im je bio šok, potpuno neočekivano i novo. Sada smo znali i mentalno se pripremili. Trener je uradio odličan posao spremivši odbranu za njih – znali smo momke protiv kojih igramo, spremili se za njih. Bili smo agresivniji i napravili prednost“, zaključio je Pocijus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: