DR: Papci? Sve bilo kako treba

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je ekipa Galatasaraja bila bolja u trećem kolu Top 16 faze Evrolige.

Izvor: ÐN

Petak, 16.01.2015.

23:47

Default images
Starsportphoto

„Čestitam Galatasaraju na pobedi. Imali smo želju da odigramo na način na koji je potrebno protiv iskusnih igrača sa velikom energijom, da ih poremetimo u kontroli igre, što na startu nije bilo na nivou naše ideje, ali ni oni nisu uspeli da to dovoljno iskoriste. Uz nenapravljeni faul stekli smo prednost u poslednjem napadu, posle toga je bilo bolje i kvalitetnije“, rekao je Radonjić.

Zvezda je u ispunjenoj Kombank areni u petak izgubila od Galatasaraja rezultatom 74:65 i tako upisala treći poraz.

„Pokušali smo kroz čvršću odbranu i laganu tranziciju da damo neki poen, imali mali šut za tri poena, stekli prednost na kraju, sa jasnom idejom da u napadu budemo kvalitetniji u tranzciji i pokušamo da pogodimo spolja jer je evidentno da je Galata popustila“, dodao je trener Crvene zvezde i osvrnuo se na tok meča:

„U nastavku su oni dobro reagovali – izgledalo je kao da bismo mi kontrolisali, ali je njihova igra bila pametna i kontrolisana, uz evidentno iskustvo. To što je nama trebalo, oni su uradili, stekli prednost, pogađali teške šuteve za razliku od nas. Bili su bolji za tri poena i stavili iskustvo u funkciju. Njihova mobilizacija je bila evidentna, bili su svesni šta treba da urade da bi slavili – imaju ogroman broj odigranih mečeva u top16 za razliku od nas koji smo u drugom stepenu takmičenja posle divnih igara u prvom delu otišli na viši nivo sa jačim protivnicima i to je bilo očigledno u duelima do sada. Galata u selektiranju napravila boljitak, sada su čvršći, postavili osnovne ciljeve, idu ka njima, do kraja će biti u igri za prolazak dalje. Mi smo pokušavali, želja je bila evidentna, ali su oni uspeli da svoj glavni kvalitet, a to je individualno iskustvo, iskoriste i slave u trenucima kada smo imali nadu. Ovo su bile dve različite situacije, a mi sada imamo 11 mečeva, veoma bitnih“.

Na pitanje novinarke B92 kako je doživeo sramno bacanje svinjskih papaka ka igračima Galate, on je odgovorio:

„Generalno, mislim da je ambijent bio dobar i da osim nekih malih poteškoća, ali ne bih mogao posebno da apostrofiram, sve je bilo kako treba. Nisam siguran da bi se u istoj situaciji neki ponašali isto“.

Radonjić se potom osvrnuo na učešće Zvezde u Evroligi.

„Jasno je da smo u jednom trenutku i u čitavoj seriji od deset mečeva izgledali odlično i da je to inicidralo našu svest da tako treba da izgleda stalno, ali je to nemoguće. Naša želja je večeras bila kvalitetna, ali su oni bili bolji. Moramo da nastavimo da radimo, da iskoristimo na najbolji mogući način za nas“, istakao je crnogorski stručnjak.

Trener Crvene zvezde istakao je da će tim iskoristiti naredni period da dodatno napreduje.

„Želimo da budemo bolji i idemo u narednom periodu ka onome da bismo bili bolji – iskoristićemo mečeve da budemo kakvi želimo da izgledamo u trenucima kada je to najbitnije. Mislim da smo se spremali kako smo planirali, ali je motivisana i mobilisana ekipa Galatasaraja došla i odigrala jedan od hiljadu mečeva u karijerama tih igrača. Mi smo pokušali željom da ostvarimo svoj cilj, ali su oni bili bolji i uradili ono što smo mi imali priliku. Ne treba potencirati mladost našeg tima, oni su iskoristili svoje iskustvo. Organizacija je bila odlična“, zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: