Horhe Mesi: Nismo 'prali' novac

Otac fudbalera Barselone Lionela Mesija Horhe odbacio je optužbe za umešanost u pranje novca argentinskog biznismena Enrikea Blekslija.

Izvor:

Petak, 16.01.2015.

16:37

Default images
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Kako prenosi argentinski list "Infobae", Bleksli, protiv koga se u Argentini vodi istraga, rekao je istražnim organima da se povezao sa porodicom Mesi kako bi otvorio lanac kafića u Španiji sa imenom slavnog fudbalera.

"Ni moj sin, ni ja, ni fondacija Lionel Mesi nemamo nikakve veze sa tom firmom", rekao je Horhe Mesi, koji je istovremeno i menadžer argentinskog napadača.

Agentinska Federalna služba javnih prihoda (AFIP) takođe istražuje i vezu Bleklija sa još nekoliko svetskih sportskih zvezda, kao što su jamajčanski sprinter Jusein Bolt i švajcarski teniser Rodžer Federer.

Otac argentinskog fudbalera je inače, pre dve godine bio osumnjičen da je za kolumbijski narko kartel prao novac, organizujući dobrotvorne utakmice "Prijatelji Mesija".

Španski državni tužilac je u junu prošle godine podneo tužbu protiv Mesija i njegovog oca zbog utaje poreza. Mesi je optužen da na ime poreza za 2007, 2008 i 2009. godinu duguje četiri miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: