Vujošević: Nikoga ne izbegavamo

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Metalac dobra ekipa, koja može da se bori za ulazak u plej-of ABA lige, ali i da su ’crno-beli’ kvalitetniji.

Izvor: JT

Petak, 16.01.2015.

14:36

Default images

Šampion Srbije gostuje u subotu od 19 časova u Valjevu i tamo će juriti 11. pobedu u regionalnom takmičenju u okviru 18. kola.

„Metalac je napravio rezultat iznad svakog očekivanja. Sigurno da ni oni nisu pred početak sezone očekivali da će biti na ovoj poziciji“, rekao je Vujošević.

To se nije slučajno desilo. Napravili su ekipu koja dobro funkcioniše kao tim, to je grupa pojednaca koja ima kvalitet, ali su tako sastavljeni da umnožavaju taj individualni kvalitet. Metalac dočekuje utakmicu sa velikom motivacijom, smatraju da mogu da se plasiraju u plej-of i Parizan im je direktan konkurent. Imaju šanse i na toj utakmici, ali i za realizaciju tih ambicija, bilo bi neoprezno podceniti ih posle svih tih pobeda“, dodao je Vujošević.

’Crno-beli’ su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od deset pobeda i sedam poraza, dok je valjevski tim sedmi sa osam trijumfa i devet poraza.

Biće dobra košarka i za Valjevo jedan veliki dan. Mislim da ćemo mi, bez obzira na sav respekt koji imamo prema njima, uspeti da kvalitet koji imamo prenesemo sa papira na teren i da dobijemo tu utakmicu“, rekao je trener Partizana.

Takođe, u Partizanu je prethodnih dana na probi bio crnogorski plejmejker Milutin Đukanović, ali Vujošević rekao je da on nije zadovoljio kriterijume.

Vujošević je rekao da se Edo Murić vraća u tim i da jedino u Valjevu neće igrati Nemanja Bezbradica zbog povrede skočnog zgloba.

U izveštajima o utakmicama Jadranske lige mediji su više puta navodili da su neki drugi timovi svojim rezultatima pomogli Partizanu da približi plej-ofu, ali je Vujošević istakao da njegovom timu niko ništa ne poklanja.

Kažu da je Metalac napravio uslugu Partizanu što je dobio Cedevitu, jer tako može da izbegne Zvedu... Mi ne izbegavamo nikoga, pre bih da idemo na Budućnost nego na Zvezdu, ali se ne plašimo nikoga. Ispada da smo mi u Jadranskoj ligi u nekoj samousluzi“, istakao je Vujošević.

Trener ’crno-belih’ je istakao da veruje da će njegova ekipa na kraju regularnog dela takmičenja zauzeti četvrto mesto.

Mislim da ćemo biti četvrti... Cedevita je veliki favoriti za treće mesto“, dodao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Milenko Tepić kazao je da ’crno-bele’ očekuje teško gostovanje i važna utakmica u Valjevu.

Oni su ekipa koja je i u prvom delu sezone pokazala da ima kvalitet. Izgubili su neke utakmice zbog neiskustva, ali je posle toga, kada su počeli da igraju na domaćem terenu, pun njihov kvalitet došao do izražiaja. Igraju kao tim, posebno u Valjevu“, rekao je Tepić.

Tepić je naveo da se nada da će Partizan pokazati koliko je ozbiljan i da će zabeležiti važnu pobedu na gostujućem terenu.

Vujošević je opet ponovio da je klub u teškoj finansijskoj situaciji, a novinare je zanimalo da li to utiče na igrače.

Trudimo se da nas to ne dotiče. Nekim odnosom prema igri i obavezama ne pokazujemo da je Partizan u problemima. Verujem da će klub naći način da izađe iz svega toga. Mi ćemo ostati maksimalno fokusirani do kraja sezone kako bismo napravili što bolji rezultat“, rekao je Tepić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: