Čavić: Savez leglo korupcije

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić poručio je Arkadiju Vjačaninu da dobro razmisli o odluci da ubuduće pliva pod zastavom Srbije.

Izvor: JT

Četvrtak, 15.01.2015.

09:20

Default images
Starsportphoto

Vjačanin, svetski rekorder na 200 metara leđnim stlom u malim bazenima, izrazio je želju da pliva za našu zemlju, što su podržali Plivački savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Čavić je u porukama na društvenoj mreži Tviter Vjačaninu poručio da uzme u obzir neke druge zemlje, kao i da je Plivački savez Srbije „leglo korupcije“.

Razumem razloge za tvoju odluku da napustiš Rusku plivačku federaciju, ali te molim da razmisliš o drugim federacijama pre Plivačkog saveza Srbije. Plivački savez Srbije je leglo korupcije, nesposobnosti, i njegov predsednik bi pre trebalo da se nađe pred zatvorom, nego da donese još neku odluku u interesu srpskog plivanja. U ovom trenutku, Savez piše čekove bez pokrića i daje obećanja koja ne može da ispuni. Zbog toga bi mogao da postaneš plivački nomad po drugi put“, poručio je Čavić Vjačaninu. . . . Vjačanin je odgovorio Čaviću istakavši da nije dobio nikakva obećanja i naglasio:

Ovde nije pitanje novca. Molim te, nemoj da mi pričaš o korupciji“. Saopštenje Plivačkog saveza Srbije po pitanju Vjačanina možete da pročitate u posebnoj vesti.

Vest da bi Vjačanin mogao da pliva pod srpskom zastavom se, inače, pojavila u danu kada je trener Velimira Stjepanovića izrazio nezadovoljstvo nedostatkom podrške tog tela plivačima i trenerima.

B92 je pokušao da dođe do reakcije iz vladajućeg tela srpskog plivanja, ali niko u Savezu nije odgovarao na pozive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: