"Ipak je Turkiš Erlajns Evroliga"

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je u Vestima na B92 da su preduzete sve mere da duel sa Galatasarajem u Evroligi prođe u najboljem redu.

Izvor:

Utorak, 13.01.2015.

16:10

Default images

"Da su ignorisane poruke iz košarkaške Evrolige, duel Crvene zvezde i Galatasaraja ne bi bio odigran u Beogradu. Preduzete su sve neophodne mere, povećan je broj ljudi u obezbeđenju, a razgovara se i sa navijačima jer bi kazna u slučaju incidenta mogla da bude drastična", kaže za B92 prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović

Meč trećeg kola grupe E Top 16 faze Evrolige na programu je u petak od 21 čas, a tokom ponedeljka je iz kluba potvrđeno da je treneru gostiju Erginu Atamanu dozvoljen ulazak u zemlju, pa će predvoditi goste.

"Želimo da se ponove atmosfera i rezultat ostvareni tog potpuno sportskog 16. oktobra.....i da se nikako ne ponovi, ali i ne zaboravi, bezumni i tragični 21. novembar. To je poruka koja se sama nameće pred evroligaško gostovanje Galatasaraja u Areni. Mnogo toga je trebalo uraditi da crveno-belim navijačima bude dozvoljeno mesto na tribinama, a treneru gostiju Erginu Atamanu mesto na klupi. Pritiska je bilo jer ipak je to 'Turkiš Erlajns' Evroliga. Poruke sa tribina se ne mogu sprečiti, ali je organizator spreman da u potpunosti garantuje elementarnu bezbednost", dodao je Čović,

Dve ekipe bile su u istoj grupi u prvoj fazi takmičenja, Zvezda je bila ubedljiva tog 16. oktobra i slavila je pobedu, dok je rezultat revanš meča potpuno pao u drugi plan jer je nekoliko sati pre meča u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković, a trener Ataman nazvao je 'Delije' teroristima. U međuvremenu, i država je morala da se bavi ovom utakmicom jer je premijer Aleksandar Vučić razgovarao sa turskim ambasadorom u Beogradu Mehmetom Kemalom Bozajem.

"Navijanje se podrazumeva, ali crveno beli u saopštenju poručuju da nasilju nema mesta u košarci. Prisetiće se tragično nastradalog Marka Ivkovića uz poruku da sport mora da zbližava i usrećuje ljude i da je košarka mesto za uživanje koje nudi da se iskaže strast prema voljenom timu. Ipak, sva ta ljubav trebalo bi da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima, njegovih igrača i navijača", zaključio je Nebojša Čović u vestima B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: