"Nasilju nema mesta u košarci"

Košarkaški klub Crvena zvezda se pridružio inicijativi Evrolige da se utakmica protiv Galatasaraja iskoristi za slanje poruke da nasilju nema mesta u košarci.

Izvor: JT

Utorak, 13.01.2015.

12:22

Default images

‘Crveno-beli’ dočekuju turski klub u petak od 21 čas u “Kombank arena” u okviru trećeg kola top16 faze Evrolige, a to će biti prvi duel dva tima od ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića uoči prethodnog, koji je odigran u Istanbulu.

Sećanjem na Marka, koji je ubijen u Istanbulu 21. novembra 2014. godine treba da pošaljemo snažnu i zajedničku poruku da se takav tragičan događaj više nikad i nigde ne ponovi u budućnosti”, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

U saopštenju ‘crveno-belih’ ističe se da klubovi treba da budu rivali na terenu, a navijači da podržavaju svoje miljenike na fer i sportski način.

Jedan od osnovnih postulata sporta je da zbližava i usrećuje ljude. Zato je sport, a posebno košarka, mesto za uživanje koje nudi i mogućnost da se u potpunosti pokaže strast prema voljenom timu. Ipak, sva ta strast i ljubav treba da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima i njegovih igrača i navijača. Rivalitet bi morao da ostane samo na terenu, dok navijači treba da podržavaju svoje omiljene klubove i igrače na takav način da ne vređaju ili na bilo koji način ponižavaju igrače ili navijače protivničkog kluba”, dodaje se u saopštenju.

Iz redova Zvezde su poručili i da osuđuju svaki vid nasilja i da će se boriti da se ono iskoreni.

Za nasilje nema mesta u sportu. Zato Crvena zvezda Telekom osuđuje svaki vid nasilja, bilo da se radi o fizičkom ili verbalnom, i protiv toga će se odlučno boriti sa željom da se nasilje zauvek iskoreni iz košarkaških dvorana i košarke uopšte. Utakmica protiv Galatasaraja je za sve navijače mogućnost da čitavom svetu pokažu odgovornost i dokažu da su najbolji time što će zdušno podržavati svoj voljeni klub pesmom i dlanovima ali i pokazujući poštovanje prema protivničkom klubu, igračima i navijačima u duhu fer-pleja”, ističe se u saopštenju.

Košarkaški klub Crvena zvezda je zato još jednom apelovao na svoje navijače da u petak navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava i bez uzvikivanja bilo kakvih uvredljivih parola na verskoj ili nacionalnoj osnovi.

Samo na taj način svaki pojedinac daće svoj doprinos u borbi protiv nasilja i učiniti mali korak kako bi se tragični događaji izbegli u budućnosti”, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: