Bez 'antiislamizma' na derbiju Rima

Na rimskom derbiju, u okvriu 18. kola italijanske Serije A, između Rome i Lacija biće zabranjeno isticanje antiislamskih transparenata.

Izvor:

Petak, 09.01.2015.

23:32

Default images
Beta/AP

Navodi se da je posle terorističkog napada na redakciju satiričnog lista "Šarli Ebdo" u Parizu, u kojem je u sredu ubijeno 12 osoba, uprava italijanske prestonice preduzela opsežne mere bezbednosti u nastojanju da spreči eventualne incidente na utakmici.

Takođe je odlučeno da "derbi Rima", kojeg tradicionalno obeležavaju "varnice" između navijača dva popularna kluba, osigurava 1.200 pripadnka policije.

U iščekivanju utakmice, koja je od velikog značaja za obe ekipe, na Olimpijskom stadionu zabranjeno je isticanje transparenata s bilo kakvim političkim sadržajem.

Derbi susret između Rome i Lacija na programu je u nedelju od 15 sati.

Na tabeli Serije A Roma je trenutno drugoplasirana sa bodom zaostatka za vodećim šampionom Juventusom, dok se Lacio bori da zadrži treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: