JJ: Mislila sam da je kraj karijere

Srpska teniserka Jelena Janković priznala je u nedelju da je nedavno razmišljala da završi karijeru zbog problema sa povredom leđa.

Izvor: ÐN

Nedelja, 04.01.2015.

13:00

Default images
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Jankovićeva je u poslednja dva meseca prošle sezone imala velikih problema sa povredom leđa, zbog kojih je pored loših rezultata teško stajala na nogama.

„Mislila sam da bi to mogao da bude kraj moje karijere“, rekla je Jankovićeva u Brizbejnu.

Jelena u prvom meču u 2015. godini poražena u prvom kolu WTA turnira u Brizbejnu od Ajle Tomljanović sa 7:6(6), 6:0, što je bio njen šesti uzastopni poraz.

"Kada imaš tešku povredu leđa onda razmišljšljaš da više nikada nećeš biti na visokom nivou. Izgubila sam mnogo mišićne mase i bilo mi je teško čak i da operem zube. Nisam imala nikakve aktivnosti prethodna dva meseca i potrebno mi je vreme kako bih se vratila u normalu i formu", istakla je Jelena.

Ona je navela kako je uspela da se oporavi.

„Bila sam veoma loše. Tek kada povredite leđa počnete da razmišljate da nikada više nećete moći da igrate na vrhunskom nivou. Samo idete na terapije, a ja sam pokušavala da se oporavim. I uspela sam. Važno je osećati se prijatno na terenu i takmičiti se bez ičega na pameti. Samo želim da igram, uživam, a vremenom će biti bolje, jače i mečevi će biti čvršći. Sada mi ostaje da treniram i nadam se da ću biti spremna za Melburn gde ću igrati mnogo bolje“, istakla je srpska teniserka.

Pošto nije trenirala nekoliko nedelja primetila je da joj mišići više liče na žele.

„Onda sam se pre mesec dana pogledala u ogledalo i bila sam u fazonu: ’Bože, znaš da moram da vežbam’, tako da mislim da sam mnogo napredovala. I pored svega toga, moram mnogo da radim da bih bila na nivou na kom želim. Stvarno ne razmišljam o plasmanu na WTA listi, srećna sam jer igram, da sam se vratila na teniske terene i da se takmičim“, zaključila je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: